Wcześniej u nas w sprzedaży też były po ok. 900zł (a AISINy jeszcze drożej). Oby się dobrze spisywały, bo z wyegzekwowaniem gwarancji będzie ciężko
No mud, no fun Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch Vectra B kombi 2.5V6 170KM Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition naprawy i motanie Frotek SMS/PW/email/czat.
no mam nadzieję że nie będę musiał korzystać z "gwarancji"...a z drugiej strony trzymam sprzedawcę za "słowo"...jedynie koszt wysyłki dojdzie (będzie niższy niż teraz bo to będzie już towar używany)...
Jedne to te zwykłe, stare a drugie to nowsze, wzmocnione (model HP, z czerwonym pokrętłem). Cenowo też się różnią, ale moim zdaniem te "klasyczne" to taki sam szajs jak te chińskie.
No mud, no fun Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch Vectra B kombi 2.5V6 170KM Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition naprawy i motanie Frotek SMS/PW/email/czat.
Pokrętła klękają. Tyle dobrego, że idzie je dokupić. Cena mało atrakcyjna, ale i tak mniej niż całe sprzęgiełko.
Szkoda, że chińczyki robią z gównolitu. Przydałoby się zrobić zamiennik korpusu z jakiejś twardej stali i byłyby trudne do zajechania...
u mnie w obu AVM wyłamał się kawałek elementu wewnątrz zewnętrznego korpusu w miejscu gdzie był dzielony najsłabszy i w jednym sprzęgiełku mam duże luzy na zębatce która siedzi na półosi wytarło się łączenie zębatki z korpusem wewnętrznym ale to wina chleboczącej się półosi w zwrotnicy (bo mam luzy miedzy półosią a łożyskiem igiełkowym- wytarta półoś)ogólnie sprzęgiełka tyrają bezawaryjnie.Przypadkowo trafione na youtube awaria AVM http://www.youtube.com/watch?v=yzVQQg787P8
Ostatnio edytowano 31 sie 2012 19:53:56 przez sylwian70, łącznie edytowano 1 raz
Ja dziś swoje czyściłem bo zepchnęło zabezpieczenie. Między zębami pełno jakiegoś błota i sprzęgiełko nie miało jak się zazębić. Muszę uszczelnić połączenia korpusu sprzęgiełka bo niestety chyba poprzedni właściciel stwierdził, że są zbędne, a tam ciągle woda, błoto itp. się dostaje. Póki co dobrze działają, nie odpuszczają pod obciążeniem więc
chcialem zalozyc autoamty do mnie i wszystko fajnie wsadzam srodek wkrecam srube w polos zeby ja wyciagnac i zalzyc Segera i niestety klops bo nie jestem w stanie na tyle wyciagnac zeby się dało i pytanie czy mozliwe jest ze sprzegielko jest w jakis sposob niescisniete?
A igiełki z łożyska w zwrotnicy ci nie wypadły czasem?
Może ktoś podać symbol bądź wymiary łożyska igiełkowego w zwrtotnicy? -frontera A Dodam jeszcze,że jak komuś zmieliło łożysko i śmigał z tym jakiś czas to prawdopodobnie oś przegubu się wytarła i zmiana łożyska nie pomoże. Więc przy zmianie łożyska warto wziąć suwmiarkę i zmierzyć oś.
Dziś moje sprzęgiełka przestały być automatyczne... Po połamaniu się drugiego zostały zespawane na stałe i most przedni cały czas się kręci podczas jazdy. Dość już mam ciągłych kaprysów tego napędu Ostatnio co był potrzebny to jakieś fochy stroił...