Witamy ! |
---|
|
Słabo coś u Ciebie z czytaniem, bo wszędzie napisane, że smaru MA NIE BYĆ!specu01 napisał(a):Tak wiem, że postów na ten temat jest miliony, ale większość jakie znalazłem właśnie dotyczy wymiany na manualne. Z tym smarem nie próbowałem ale faktycznie to dobry pomysł, bo wstyd przyznać zostawiłem jak było, a trzeba by uzupełnić świeżym. Przy najbliższej okazji sprawdzę Dzięki
specu01 napisał(a):No może i słabo z moim czytaniem to fakt, ale jakoś w manualu Haynesa znalazłem przed chwilą, że należy usunąć stary smar i zaaplikować smar HD2 używając 5 gramów smaru na pokrywę i 8 gramów na korpus. Dlatego dziwi mnie, że mam tam wcale smaru nie używać.
jrzeuski napisał(a):(...) smaru MA NIE BYĆ!
specu01 napisał(a):Witam
Jak w temacie. Proszę o pomoc w regulacji sprzęgiełek automatycznych piast przednich w Oplu Frontera A. Już kilka razy rozkręcałem je i składałem. Niestety mam z nimi problem. Sprzęgiełka po załączeniu napędu na przednie koła zasprzęglają się normalnie. Niestety przy ich wysprzęglaniu (jazda do tyłu na odcinku 1.5 m z wyłączonym napędem) nie następuje wysprzęglenie i pojawiają się niepokojące stukania. Jedyne co mogę wtedy zrobić to znowu je rozkręcić i złożyć. Ale nadal nie mam pewności czy po włączeniu napędu na przód problem się nie pojawi znowu. Jeżeli ktoś się zajmował tą sprawą to proszę o informację i ewentualnie zdjęcia poglądowe. Z góry dziękuję.
Półoś zabezpieczona segerem nie wypadnie nawet jak rozepniesz wszystkie sworznie na zwrotnicy. Prędzej ją wtedy wyrwiesz z kielicha niż ze sprzęgiełka.krzysiek2620 napisał(a):Słuchajcie przypomniałem sobie teraz jakiś rok do tyłu wymieniałem gumy na górnym wahaczu,porozkręcałem wszystko i trzymałem zacisk z tarczą i jakoś niechcący wysunąłem delikatnie do siebie i wypadła mi półoś od strony koła, to tak miło być czy brak zabezpieczenia na półosi.
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość