Witamy ! |
---|
|
sylwian70 napisał(a):Może i ja opiszę swój problem sprzęgło mi rozsprzęgla się przy samej końcówce jak już but zupełnie oporowo w podłodze na dodatek po puszczeniu pedału wysprzęglik jakby mi nie wracał całkowicie do tyłu pozycja wyjściowa no i zdaje mi się że na luzie kręci mi się łozysko dociskowe,Łapa dociskowa łozyska nie wraca jakby całkowicie do tyłu bo ją blokuje wysprzęglik chodzi o dosłowne milimetry,łapa dociskowa łożyska cicho dzwoni od wibracji i stuka o bolec wysprzęglika efekt obracającego się łozyska.Regulacji u mnie przy pedale już nie ma trzpień tłoczka pompki jest oporowo wykręcony z widelca. Sprzęgło aby mi rozsprzęglało musiałem wykręcić śrubę z kulką pod łapą łożyska dociskowego.Żadnych wycieków,płyn nowy,odpowietrzony no i pytanie co szwankuje wysprzęglik czy pompapompa może przepuszczać i jest za słaba,słabo wypycha wysprzęglik a następnie po puszczeniu pedału powinna zassać tłoczek wysprzęglika który powinien wrócić do pozycji powiedzmy wyjściowej. Czy ktoś może zmierzyć bądż wie jaki powinien mieć skok(ile się wysówa) trzonek wysprzęglika po naciśnieciu pedału sprzęgła.Zapraszam do dyskusji wszystkie uwagi mile widziane,narazie zacznę od wymiany pompy na nową i zobaczy sie co to da.
krzysiek82 napisał(a):...Nawet nie wiem czy to nie jest olej np z silnika lub skrzyni może puścił uszczelniacz czy może płyn hamulcowy.
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość