Hmm, to może i ja powinienem?rochas napisał(a):nic nie trzeszczy nic nie błaga mnie o litość na ciasnych zakrętach)))

Witamy ! |
---|
|
Hmm, to może i ja powinienem?rochas napisał(a):nic nie trzeszczy nic nie błaga mnie o litość na ciasnych zakrętach)))
jrzeuski napisał(a):Hmm, to może i ja powinienem?rochas napisał(a):nic nie trzeszczy nic nie błaga mnie o litość na ciasnych zakrętach)))
A sprawdzałeś czy koła trzymają równie mocno jak wcześniej? Bo jeśli słabiej, to niech sobie rzęzi. I tak mało po asfalcie jeżdżę.
rochas napisał(a):3. jakie są oleje do LSD dostępne w ilościach nie "warsztatowych" bo wszystko co pytam w sklepikach i szukam w sieci jest w bańkach po 20L a jak w litrowych to za cenę złota liczą ...
jakby ktoś posiadał wiedzę na moje pytania proszę o pomocne rady
pozdro wszystkim
eric napisał(a):Ja też trochę sie naszukałem. W sklepach jak pytałem robili![]()
W końcu znalazłem i zalałem VALVOLINE HP 80W90 GL-5 LS.
http://allegro.pl/valvoline-hp-80w90-gl ... 27249.html
Kiedyś był jeszcze SHELL SPIRAX LS ale nie udało mi się zdobyć
RudeBoy napisał(a):eric napisał(a):Ja też trochę sie naszukałem. W sklepach jak pytałem robili![]()
W końcu znalazłem i zalałem VALVOLINE HP 80W90 GL-5 LS.
http://allegro.pl/valvoline-hp-80w90-gl ... 27249.html
Kiedyś był jeszcze SHELL SPIRAX LS ale nie udało mi się zdobyć
Ja na tym valvolinie śmigam - działa.
Spirax jest dostępny ale tylko w przemysłowych ilościach. W opakowaniach detalicznych już nie robią.
rochas napisał(a):
ja przekopałem pół forum zadałem pytanie .... sporo się dowiedziałem , ale dalej od AGROMY do serwisów mniej lub bardziej zaprzyjaźnionych w końcu doszedłem do wniosku (zgodnie ze stanem faktycznym) że wystarczy żeby olej miał w oznaczeniach LS lub LSD (to drugie oznaczenie jest znacznie rzadsze) do tego odpowiednie parametry i w moim przypadku wspomniany wcześniejdał radę
pozdro !!!
Ale to jeszcze zależy od temperatury. Ten dodatek ma właściwości wiskotyczne i "skleja" tarczki lepiej jak olej jest rozgrzany.sh0rty napisał(a):u mnie jest tak, że jak ostro ruszam, to na gruntowej drodze zostają 2 zryte ślady, także działać działa, z tym że wcześniej ktoś pisał, że po podniesieniu koła przekręcał je z dużym oporem, u mnie ten opór jest nieduży, ale biorąc pod uwagę wyciek, oleju też może tam być nie dużo... :]
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość