Witamy ! |
---|
|
Arni napisał(a):Paweł, nie musisz mieć kanału. To do się bez wysiłku zrobić leżąc normalnie pod autem, ew. najechać przednimi kołami na jakieś klocki żeby było wygodniej.
Ja u siebie całe mosty wstawiałem w garażu bez kanału, to co to jest zrzucenie samego wału z przodu
JJKILLER napisał(a):A u mnie po wymianie podpory wału, przy ok 70\h, na IV zaczyna autko wibrować i kończy na V przy ok 85\h. Mam wrażenie że to wibrowanie dochodzi z tylnego mostu. Miałem na jesieni wymieniać oleje w mostach ale finansowo się nie wyrobiłem.
Arni napisał(a):Nie, bo położenie krzyżaków względem siebie jest stałe i sie nie zmienia bez wzglęgu na to jak wsadzisz wał do skrzyni a flansza mostu jest symetryczna we wszytskich położeniach. Może urwał Ci sie odważnik na wale? Wtedy może wpadac w wibracje.
jrzeuski napisał(a):Szukaj wału. Luz na wielowypuście się sam nie skasuje. Za to skasuje krzyżak, więc szkoda fatygi i pieniędzy na wymianę krzyżaka. Wał masz za cenę 2 nowych krzyżaków a one już w nim są, więc wał jest praktycznie darmo No chyba, że trafisz na wał z uwalonymi krzyżakami, to wtedy się targuj.
Będzie na nim luz, gdy będziesz szarpał wałem.jeju2 napisał(a): jak zauważe że krzyżak poleciał?
jeju2 napisał(a):dzięki dodam jeszcze że mimo na kierownicy czuć to tak jakby na całym samochodzie wibro wało
solo86 napisał(a):jeju2 napisał(a):dzięki dodam jeszcze że mimo na kierownicy czuć to tak jakby na całym samochodzie wibro wało
Także próbuje zwalczyć ten problem. U mnie zaczyna równomiernie wibrować przy ok. 95-100 km/h. W sumie jadąc szybciej wibruje jakby nieco mniej (jakoś mniej intensywnie). Koła już wyważałem - nie pomogło. Luzów na krzyżaku raczej nie ma - sprawdzane u mechanika.
Całkiem możliwe, że jest to wina opon, może któraś ma "jajo" lub coś w tym stylu. Podobnie miałem w Astrze F, wymieniłem felgi i opony i problem zniknął. Jednak we Frocie oponki są znacznie droższe i nie mam chwilowo gotówki na nowy komplet czy to opon, czy felg.
A może to być jeszcze brak wyważenia wału?
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości