Witamy !

[A] Probelm z tylną piastą

[A] Probelm z tylną piastą

Postprzez Aleks » 17 lis 2012 16:20:27

witam, mam problem z frotką A rocznik 98 bez ABS , cieknie olej z tylnego mostu przez piastę po szczekach hamulca ręcznego .Myślałem , że to łożysko . Przy wymianie okazało się, że już było naprawiane ale przez kowala od wozów drabiniastych , pochwa łożyska jest skaleczona , nowy ring wystarczył na 600 km. Nowa piasta nie do zdobycia . Może ktoś zna sposób na naprawę , albo w miarę uczciwy warsztat na terenie Warszawy, lub okolic.

Pozdrawiam
Aleks

Re: Probelm z tylną piastą

Postprzez jrzeuski » 17 lis 2012 17:18:10

A masz na półosi uszczelniacz? Bo to pewnie nim cieknie a nie tym oringiem na zewnątrz łożyska. Piastę bym miał, gdyby nie to, że mi stary most ukradli spod domu :wsciekly:

-- Dodano 17/11/2012 17:18 --

A masz na półosi uszczelniacz? Bo to pewnie nim cieknie a nie tym oringiem na zewnątrz łożyska. Piastę bym miał, gdyby nie to, że mi stary most ukradli spod domu :wsciekly:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Re: Probelm z tylną piastą

Postprzez Aleks » 17 lis 2012 18:08:53

A możesz opisać jak on wygląda ten uszczelniacz, Bo łożysko montowałem w warsztacie samochodowym w którym powiedzieli i pokazali uszkodzoną pochwę łożyska, O-ring dałem nowy łożysko tez ,ale o uszczelniaczu nie słyszałem. W którym miejscu na półosi ma być ten uszczelniacz. Jak tak dalej pójdzie chyba sam to rozbiorę :wsciekly:
Aleks

Powrót do Układ przeniesienia napędu