Witamy !

[B] Coś miauczy przy skręcie

Re: [B] Coś miauczy przy skręcie

Postprzez RudeBoy » 08 paź 2015 18:57:32

mody1 napisał(a):U mnie było podobnie, najpierw wyła pompa, po wymianie płynu pomogło a w RO umarło wspomaganie :D

A wyło Ci tez jak kręciłeś na postoju?
Bo to jest trochę nielogiczne u mnie. Na postoju nie wyje a wtedy opory na kierownicy największe...
Grzechu

I would rather push my Land Rover than drive a jeep
jest Land Rover Discovery II Td5 - miłość przyjdzie z czasem
była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 21
Pochwały: 91
Województwo: Małopolskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez mody1 » 08 paź 2015 19:01:26

Nie pamiętam
mody1
V-ce Prezes
V-ce Prezes

Obrazki: 1
Pochwały: 17
Samochód: Mam kilka Frotek :)

Postprzez fly_jabko » 22 paź 2015 23:01:43

Od Lata mam podobnie, z tym, że problem występuję póki co bardzo rzadko, raz w tygodniu, raz na dwa tyg... I tylko przy nieco dłuższej trasie. Póki co też tylko w lewo, zawieszka jest okej wiosną zmieniałem tuleje i łożyska przód, nic nie trze. U mnie zazwyczaj występuje to na parkingu pod Marketem a mam do niego 20km więc to ta dłuższa trasa :D :mrgreen: ale nie jest jeszcze tak głośne by z zewnątrz ludzie patrzyli. U mnie to słychać takie buczenie, może bzyczenie nieco podobne do dźwięku pompy paliwa w benzyniaku i dochodzi jak by z prawego przedniego koła z moich obserwacji, to dzwięk jest jednostajny nawet jak zwolnię lub lekko kręcę sterem, ale jak wyprostuję czy zatrzymam się milknie... No i jest mało powtarzalny i spotyka mnie w sytuacjach kiedy nie można po testować dalej zachowań (zazwyczaj jak wyjeżdżam z marketu i jestem już na skrzyżowaniu :P ) masz już jakieś Tropy RudeBoy?? Bo model auta ten sam...
fly_jabko
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez RudeBoy » 22 paź 2015 23:14:56

Mało mam czasu aby z tym walczyć póki co. W zeszłym tygodniu rozebrałem lewą stronę. Zweryfikowałem na 100% lewe łożyska i hamulec. Wsio ok.
Jutro będę to samo robił z prawej.
To tak w zakresie wykluczenia wszystkiego co się da.

Co ciekawe jak w niedziele trochę po tyrałem wóz po błocie to dopóki go nie umyłem było cicho :mrgreen:
Grzechu

I would rather push my Land Rover than drive a jeep
jest Land Rover Discovery II Td5 - miłość przyjdzie z czasem
była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 21
Pochwały: 91
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez fly_jabko » 22 paź 2015 23:27:47

Ja muszę się przyjrzeć jeszcze okolicy kolektora wydechowego, bo pod obciążeniem zmienił się wydźwięk auta a wydech oberwał parę razy na żwirowni, ale to chyba ślepy trop tego dźwięku...
fly_jabko
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Województwo: Wielkopolskie

Postprzez szymon.ha » 04 lis 2015 22:08:50

Ja mam taki dźwięk jak trochę słychać: https://youtu.be/F5tDrstXLog?t=1m30s od 1:30 słychać czasem skrzypienie/miałczenie.
Przy cofaniu prawie zawsze na zimnym po odpaleniu jak się rusza, bez różnicy czy z napędem czy może się auto kula. Skrzypienie nie jest cały czas tylko jakby co obrót, w jakimś miejscu. No i ten sam dźwięk mam jak skręcam w lewo, skręcam na skrzyżowaniu czy rondzie. Wydaje mi się że te dźwięki są identyczne. Dźwięk jestjak mówiłem nie cały czas a co obrót.
szymon.ha
Diler

Obrazki: 2
Pochwały: 16
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez ali » 05 lis 2015 01:07:46

szymon.ha napisał(a):Ja mam taki dźwięk jak trochę słychać: https://youtu.be/F5tDrstXLog?t=1m30s od 1:30 słychać czasem skrzypienie/miałczenie.
Przy cofaniu prawie zawsze na zimnym po odpaleniu jak się rusza, bez różnicy czy z napędem czy może się auto kula. Skrzypienie nie jest cały czas tylko jakby co obrót, w jakimś miejscu. No i ten sam dźwięk mam jak skręcam w lewo, skręcam na skrzyżowaniu czy rondzie. Wydaje mi się że te dźwięki są identyczne. Dźwięk jestjak mówiłem nie cały czas a co obrót.

Sprawdź czy nie spadł Ci seger z półośki z przodu.
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 16

Poprzednia strona

Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy