Witamy ! |
---|
|
nightman napisał(a):Weź POPO sprawdź sobie termostat - też miałem takie problemy jak swego czasu kupiłem termo otwierające o 10 stopni wcześniej - a niby do frotki było
POPO napisał(a):termostat mam juz trzeci złaozony i dalej to samo![]()
jak przytkałem dolny wlot w zderzaku to odzyskało sprawnośc
nightman napisał(a):Druga sprawa - silnik diesla, w szczególności 2.8 - to taka kobyła, że jeżeli masz sprawne regulacje to nie ma chyba u nas tak niskiej temperatury żeby to się konkretnie nie nagrzało w przeciągu 10 minut... -20 ( w jeździe jeszcze tyci więcej ) to przecież nie jest taki siarczysty mróz...
Pawel napisał(a):Sprawdzałeś układ podciśnienia i zawór na wydechu...
Pawel napisał(a):Na wydechu za katalizatorem jest puszka sterowana podciśnieniem, może wężyk spadł - ma ciągoty do spadania pod czas jazdy w terenie, głębokim śniegu... Pod maską przy pompie sprzęgła jest układ podciśnieniowy sterujący "prawie wszystkim" w tym silniku... Może wężyki popękały, padły elektrozaworki...
Pawel napisał(a):Sprawdź również czy te czujniki na termostacie są sprawne (ten większy, niezaznaczony "steruje podgrzewaczem silnika")...
POPO napisał(a):Jak temperatura jest na "plusie" to wszystko oki. Silnik sie nagrzewa, chłodzenie śmiga ok, kontrolka gaśnie, no i grzeje w srodku
nightman napisał(a):POPO napisał(a):Jak temperatura jest na "plusie" to wszystko oki. Silnik sie nagrzewa, chłodzenie śmiga ok, kontrolka gaśnie, no i grzeje w srodku
Hmmm... a może po prostu masz wersję afrykańską? ... Działa tylko w plusowej temperaturze.
przemekcrx napisał(a):Ja założyłem nowy termostat ichyba 87* jak pamiętam...
Mam zasłoniętą chłodnicę kartonem w 95% i ciężko ma dobić do połowy skali,tylko ja nie narzekam teraz na zimno w aucie, po prostu jest sauna...
Pawel napisał(a):Tak, Andrzejku, zdjęcie jest Twoje...Innego na szybko nie miałem...
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość