Witamy !

[2,5] tds Klimatyzacja

[2,5] tds Klimatyzacja

Postprzez lychasc » 26 lis 2012 20:52:41

Orientuje się ktoś jak wyciągnąć sprężarkę klimatyzacji w tds-e? i czy jest możliwoś jej naprawy bo moja się zatarła bo hałasuje strasznie.
https://www.youtube.com/user/lychasc
Lift 2'', Body lift 2", MT 32'', Dragnon 12000 LBS, Snorkel, Amortyzator skrętu, Mosty z froty B, Zderzak na bazie Calmini
lychasc
Nałogowiec Ekstremalny
Nałogowiec Ekstremalny

Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: 2,5 tds Klimatyzacja

Postprzez jrzeuski » 27 lis 2012 08:32:25

Moja też głośna po paru zatopieniach, ale to może bardziej ten wałek, co ją napędza od koła pasowego. Bo sama sprężarka jest przecież hermetyczna i z tego powodu celuj raczej w jej wymianę na jakąś sprawną używkę. Myślę, że da się ją wydobyć od dołu. Przyglądałem się jej kiedyś jak walczyłem z plecionką masy silnika, która jest tam obok.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Re: 2,5 tds Klimatyzacja

Postprzez lychasc » 27 lis 2012 17:35:57

Zaglądając przez koło po prawej stronie jest sprężarka i tam jest koło pasowe a w nim z tego co mi mówił Kolasz jest drugie które ma załączyć klime a moje niestety stoi. W sobotę odkece ten wał który napędza sprężarkę i sprawdzę jak to będzie się zachowywać
https://www.youtube.com/user/lychasc
Lift 2'', Body lift 2", MT 32'', Dragnon 12000 LBS, Snorkel, Amortyzator skrętu, Mosty z froty B, Zderzak na bazie Calmini
lychasc
Nałogowiec Ekstremalny
Nałogowiec Ekstremalny

Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja