adek napisał(a):Witam
Chłodnice mam czyste .Zastanawiam się nad czujnikami i termostatem.
Wydaje Ci się że czyste, a zastanawiać sie możesz dalej
| Witamy ! |
|---|
|
|
Chłodnice mam czyste .Zastanawiam się nad czujnikami i termostatem.

Mój problem jest zwiazany ze wskazaniami jak może temperatura rosnąć do przeszło 100 stopni C i nagle po zwolnieniu spada do normalnej temperatury , tak szybko by sie silnik nie schłodził, już raz mi sie gotowało w samochodzie - reni to są całkiem inne objawy.

grafi napisał(a):Mam pytanie od jakiegoś czasu szukam czujnika temperatury który włącza wentylatory. czujnik znajduje się na dole w chłodnicy po prawej strony. Wie ktoś może gdzie znaleźć lub od czego dopasować ???

RudeBoy napisał(a):markus napisał(a):to nie jest wina zatkanej chłodnicy...
a co? uważasz, że jest zimna bo zapowietrzony układ? a powodem jest I lub II bieg wentylatora?
Napisał, że jak ma klimę włączoną to nie ma problemu.
Załączenie klimy powoduje uruchomienie wentylatora co zwiększa przepływ powietrza przez wszystkie chłodnice. To mu jakby symuluje I bieg wentylatora.
Moim zdaniem ma zwalony I bieg wentylatora. Sprawdzić to prościej niż pruć chłodnice. Jakby była chłodnica zatkana w 2/3 to przy panujących temperaturach 35stopni nawet II bieg nie wychłodził by silnika.
To takie tylko moje gdybanie...

Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość