Witamy ! |
---|
|
SIDEM napisał(a):Z tego co wiem to seryjnie w 2.0 Sport nie było.Opel nie przewiduje tego jako część zamienną do tego silnika.Na forum też koledzy pisali że w serii brak.
jager_18 napisał(a):SIDEM napisał(a):Z tego co wiem to seryjnie w 2.0 Sport nie było.Opel nie przewiduje tego jako część zamienną do tego silnika.Na forum też koledzy pisali że w serii brak.
Witam,
w mojej frocie też nie ma tego plastiku na chłodnicy. Chwilę polatam po żwirowni i grzeje się. Problemem jest też wiskoza, można ją zatrzymać ręką, nawet na wysokich obrotach. Posiadam już nową, ale po zamontowaniu zaczęło coś piszczeć pod maską w okolicy rozrządu. Okazało się że to łożysko w podporze wiskozy. Niestety jest ono niewymienialne. Mechanik zdemontował nową wiskozę i z powrotem zamontował starą, żeby zbyt mocno nie obciążać łożyska do czasu zakupu drugiej, używanej podpory. Niestety mam problem ze znalezieniem pasującej. Może ktoś na forum posiada ową część?
TDS chyba jako jedyny we Frotkach nie ma chłodnicy podzielonej na pół, czyli woda idzie całym przekrojem rdzenia z góry (wlot) na dół (wylot). W pozostałych modelach woda idzie z góry (wlot) połową rdzenia na dół i potem drugą połową znowu do góry (wylot). Co się dzieje jak chłodnica straci częściowo drożność nietrudno się domyśleć.SIDEM napisał(a):Po założeniu chłodnicy od tdsa nie mam problemu z grzaniem sie silnika.
jrzeuski napisał(a):TDS chyba jako jedyny we Frotkach nie ma chłodnicy podzielonej na pół, czyli woda idzie całym przekrojem rdzenia z góry (wlot) na dół (wylot). W pozostałych modelach woda idzie z góry (wlot) połową rdzenia na dół i potem drugą połową znowu do góry (wylot). Co się dzieje jak chłodnica straci częściowo drożność nietrudno się domyśleć.SIDEM napisał(a):Po założeniu chłodnicy od tdsa nie mam problemu z grzaniem sie silnika.
PS. Różnica tkwi w wanienkach, jakby co to ze dwie pary znajdę u siebie po dziurawych rdzeniach. Trzeba je sobie tylko zacisnąć na swoim rdzeniu.
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość