pavca napisał(a):kilka razy przebijanie się przez duże aglomeracje (Kraków,
Było powiedzieć, to byśmy Ci pokazali skróty.
Witamy ! |
---|
|
pavca napisał(a):kilka razy przebijanie się przez duże aglomeracje (Kraków,
adrianee36 napisał(a):Niedawno kupiłem frontere A sport silnik 2.0 93r . autko z przebiegiem 150 tys ( tak na liczniku ) autko bez LPG
no i zatankowałem pod korek zrobiłem 350km i znowu na cpn i upchałem pod korek 30.4L wychodzi na to ze spalanie 8.5L 70% było trasy i 30% po miescie. Teraz zrobie jakies 600Km i pojade na cpn. i zdam relacje, ale takie spalanie jest chyba nie realne.
p134rav napisał(a):Frontera B, 3.2i, manual, 175000 przejechane.
Żonie 11,5 litra benzyny wg wskazan kompa i tankowan pod korek. Uzytek codzienny 30% trasa i 70% miasto
Ale ja jako mistrz jazdy o kropelce - choć Ci co na mnie trąbią to inaczej przez CB mnie wyzywają - 7,4 litra!! Cala trasa 170 km. Samochod pusty, droga szybkiego ruchu - 40% trasy - max 80 km/h, drogi boczne - 50% trasy - predkość przelotowa 60 - 70 km/h, miasto 10% ale ruchu i swiatel nie za duzo. Nikomu nie polecam. Maluch tez mnie wyprzedził z niedowierzaniem!! Ale "rekord" jest
A co w tym dziwnego, że przy 80km/h na 5 biegu pali mniej niż przy 100km/h? Niższe obroty i mniejszy opór powietrza robią swoje. Inna sprawa to jak silnik znosi taką pracę i ile potem będzie kosztowała naprawaJJKILLER napisał(a):do tej pory myślałem że max eco to V-bieg, 2500obr/min, 95-105km/h a tu proszę, im wolniej jedziesz tym mniej palisz
p134rav napisał(a):Wyczuwam dużo złosliwości w tym komentarzu JJKILLER'a...
adrianee36 napisał(a): liczyłem cos miedzy 10 a 14L( tak wszyscy mowili)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość