Witamy ! |
---|
|
karras napisał(a):Ponieważ jestem poważnie zainteresowany kupieniem Frontery B z gazem, zrobiłem pewne zestawienie z Waszych wypowiedzi. Ze wszystkich wypowiedzi dotyczących Frontery B wypisywałem spalanie gazu w mieście jak i na trasie (przy jeździe "emerytalnej" jak i "z ciężką nogą"). Oto wyniki:
2.2 benzyna + lpg:
miasto- 12 litrów gazu (wartość minimalna to 9,5 a maksymalna to 15)
trasa- 10,4 litrów gazu (wartość minimalna to 8,5 a maksymalna to 11,5 )
3,2 benzyna + lpg:
miasto- 16,9 litrów gazu (wartość minimalna to 14 a maksymalna to 22)
trasa- 12,7 litrów gazu (wartość minimalna to 11 a maksymalna to 15)
Zrobiłem to dla własnej informacji aby porównać jak bardzo spalanie lpg różni się między 2,2 a 3,2. Oczywiście wyniki nie są 100% miarodajne ale pozwalają nakreślić pewien przedział spalania
karras napisał(a):2.2 benzyna + lpg:
miasto- 12 litrów gazu (wartość minimalna to 9,5 a maksymalna to 15)
trasa- 10,4 litrów gazu (wartość minimalna to 8,5 a maksymalna to 11,5 )
webster napisał(a):witam. Właśnie wróciłem od rodzinki odległość ok 100km w jedna stronę no i w drugą całość tak 230km i po zbiorniku z gazem co wlałem 35l gazu to chyba troche dużo jak na 2.0 w sporcie i w trasie, oponki te wielu sezonowe nie pamiętam rozmiaru ale nie sa jakieś tam szerokie lub terenowe normalne,jazda nie przekraczała 120km/h 100 to taka norma była
webster napisał(a):no troche sie przeraziłem myślałem ze w trasie zejde tak do 12 , a tu nic, jak na takie auto to i kopa ma mi sie tak wydaje na pewno lepsze niż 2,4 w lagu.Byłem właśnie koło Kalisza, szkoda ze sie nie zgadaliśmy( okolice grabowa nad prośna ) byśmy mały wypad zrobili
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość