Cisnienie oleju

Zagadnienia dotyczące eksploatacji Frontery

Re: Cisnienie oleju

Postprzez blaz » 20 paź 2016 20:39:37

witam
jestem zmuszony odgrzać kolejny temat, gdyż staram się doprowadzić frote do stanu w miarę akceptowalnego :)
sytuacja u mnie ze wskaźnikiem oleju na desce jest taka,że zawsze pokazuje max i to poza skalą, wskazówka wędruję do góry i tak zostaje po właczeniu zapłonu, jeszcze przed uruchomieniem silnika, pod maską obok altka znalazłem 2 kable, jeden okrągła wsówka a drugi kostka chyba na 2 piny z uszczelką, może one są od czujnika?
Avatar użytkownika
blaz
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 14 paź 2016 16:44:04
Lokalizacja: Staszów
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Re: Cisnienie oleju

Postprzez brum » 20 paź 2016 21:01:49

Jak idzie na max to kabel nie podłączony. Ten co znalazłeś jest od czujnika
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
Avatar użytkownika
brum
Maruda
Maruda
 
Posty: 9349
Obrazki: 2
Dołączył(a): 05 lip 2007 23:47:16
Lokalizacja: Chechło
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: Cisnienie oleju

Postprzez blaz » 21 paź 2016 20:30:05

dzięki za pomoc;) a czujnik mam rozumieć jest gdzieś w zasięgu kabla czyli zgaduję, że wkrecony w blok pod kolektorem dolotowym?
Avatar użytkownika
blaz
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 14 paź 2016 16:44:04
Lokalizacja: Staszów
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Poprzednia strona

Powrót do Eksploatacja



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości