Witamy ! |
---|
|
rafaell1 napisał(a):Dzięki za wszystkie informacje jutro będę działał bo chciałem dobrze a tu wyszło nie tak ,bo te zapalanie poranne już mnie dobijało dosłownie na 4razy zapalałem łapał i puszczał silnik jak już zaskoczył to palił na dotyk ..
rafaell1 napisał(a):Problem zaczął się pojawiać od może 3lat tylko że to z biegiem lat postepowało na początku palił na dotyk od 3lat się pogarsza i wkoncu mnie to zdenerwowało .Może zrobił bym to już wcześniej tylko że jak już zapalił to później cały dzień pali na dotyk więc odpuszczałem sobie naprawę .
rafaell1 napisał(a):Tak oczywiście że mam ale chciałem zacząć od podstawowych i najprostszych rzeczy. Myśle że pompa jeszcze jest w miarę kondycji bo nigdy samochód mnie nie zawiódł żadnych podejrzanych gaśnięcie czy innych takich spraw a mam go od 2005 r
rafaell1 napisał(a):Obawiam się uszczelnienia trawersów
rafaell1 napisał(a):Witam koledzy w dzisiejszym dniu ,podziękowanie dla wszystkich co pomogli w odpowietrzaniu opla Frontera b 2.2dth
Po kilku godzinach auto zapaliło zrobiłem tak jak mi radzono strzykawka na przelewie od strony pompy około 2l paliwa przeciągnięte po około 1 litrze jeszcze szło powietrze . Obyło się bez odkręcania przewodów od wtryskiwaczy .Podstawa do dobry akumulator ja odpalałem na dwa bo mój już ma 3latka i szybko siadał .
Czekam do rana jak postoi i jak zapali rano
Jeszcze raz podziękowania dla wszystkich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość