Mam od wczoraj Sporta A 2.0 z 95' z LPG. Auto odpala na benzynie, ładnie równo chodzi ale nie jeździ bo się dusi, przerywa i gaśnie. Po przełączeniu na gaz idzie idealnie. Co może być przyczyną?
Na początek Mało jeżdżone na benzynie i syf w układzie paliwowym (wszędzie), albo pompa paliwa albo filtr. Jak nie to... mądrzejsi Ci powiedzą o przepustnicach, przepływkach, komputerach i ... o tym że już było
Kolego miałem taki objaw jak mi padła pompa paliwa (chodził tylko na wolnych obrotach a później całkiem przestał) sprawdz na listwie wtryskowej, czy masz dobre ciśnienie paliwa powinno być 3bary
Komp nie przerzuca się na awaryjne parametry? Dziwne zachowanie.... Silnik powinien odpalić się z WSZYSTKIMI CZUJNIKAMI odłączonymi, wtedy będzie chodził na wartościach domyślnych.
Czarny SIGNUM 2.0 Turbo, Astra II Było: B 3.2 V6 Manual,Mitsubishi Galant Sport Edition,Carisma 1.6,civic 1.5
a ja powiem tak tez te same objawy mialem i auto bylo u elektryka :/ i co było ???? przetarte kable kolo filtra powietrza kolego sprawdz wiazke kabli co idzie kolo filtra powietrza i ciagnie sie kolo chłodnicy
w longu jest za lampą od strony pasażera (stojąc przodem lewa lampa). Jeden jest od sprywskiwaczy chyba a drugi czarny od pompy. Koszt nowego to 25zł ok. W kazdym sklepie Pasuje od opla silniki od 1.6 w górę.