Witamy ! |
---|
|
yuby194 napisał(a):Dzieki, właśnie o te dwa ostatnie zdjęcia mi chodził najbardziej, ale reszta też ok., jak widzę, podkładki są od góry, potem idzie ten kawałek gumy i potem dopiero sprężyna, tak?
bombi26 napisał(a):Ja mam znowu na odwrót, podkładka jest na dole i leży idealnie a sprężyny zostawiłem stare i stoi w tej chwili bodajże na 58cm.
Tutaj jest projekt podkładki: http://www.leteto.fr/pages_meca/cales1.html
Mam 57 przy 265/75/16 i kółka zaczynają wyglądać na przymałe. U Ciebie jest chlapacz, więc nie wygląda to tragicznie. Jak go zdejmiesz Frota będzie wyglądać jak deskorolkayuby194 napisał(a):tył... 59,0 cm z pustym bagażnikiem - chyba trochę za wysoko...
jrzeuski napisał(a):To co jest między sprężyną a dystansem to fabryczny element Froty B?
yuby194 napisał(a):Tak więc po pomiarach wyszło: przód 55,5 cm, tył... 59,0 cm z pustym bagażnikiem - chyba trochę za wysoko...
Przód podkręcisz jeśli dasz podkładki pod górny sworzeń, ale nie aż 4cm. Zobacz ile jeszcze wykrzyżu zostało z przodu podnosząc go lewarkiem za ramę. U mnie jest 65cm licząc od środka koła po zmotaniu górnego sworznia. Most opuściłem tylko po to, żeby zmniejszyć kąt pracy przegubów.yuby194 napisał(a):nie, nic o nic się jeszcze nie opiera, ale myślę, że z przodu przeguby ledwie dychają, a różnica ok. 4 cm z tyłem, tak więc przodu nie podkręcę, tył trzeba jakoś obniżyć, może dam do przetoczenia - zmniejszenia te podkładki polibuszowe?
Powrót do Tył B 98-2004 sprężyny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość