Witamy ! |
---|
|
Anguss napisał(a):Witam
Dziś o 12 jestem umówiony z gościem co będzie mi pomagał więc dostaniesz wszystkie szczegóły. Na chwilę obecną wiem.
- Mamy załatwione już prawie wszystkie zezwolenia na wjazd (90%)
Wczoraj dostaliśmy zezwolenie na wjazd na Tor Wyścigowy w Miedzianej Górze. – niestety w tym terminie jest jeszcze inna impreza ( szkoła jazdy Subaru ) ale do naszych celów dostaniemy odpowiednie miejsce – na Torze będzie próba czasowa dla obu grup– czekamy na oficjalne pismo by był papier wczoraj rozmawiałem z prezesem powiedział Oki.
Bazą noclegową będą okolice Kielc dokładną lokalizację podamy dziś bo chcemy podjechać do tego hotelu i przedyskutować i ponegocjować jeszcze ceny.
W sobotę po zakończeniu będzie ognisko z piwkiem i jakimś jedzonkiem. Mamy do dyspozycji Zadaszone miejsce na grilla i jak by cos to mamy sale by sobie posiedzieć i pogadać zrobić rozdanie nagród.
Co do atrakcji jazdy to będzie woda i błoto trudne techniczne PK, no i odcinek nocny w piątek tak jak miało być. Właśnie jesteśmy na etapie układania tego na kartce by Ci to podesłana. Na niedzielę organizujemy coś dla ducha by zapamiętali okolice no i mala lesna wycieczka.
Dojazd do wszystkich prób będzie na podstawie Etenera. Kolo 15 dużo więcej informacji. A podeślij mi takiego @ jak wysyłasz do sponsorów rozmawiałem już z gościem z browarów i może do kolacji dorzuci coś na lepszy sen
Anguss napisał(a):Witam
Sprawa wygląda tak
Cala nasza baza będzie w miejscowosci Cedzyna koło Kielc ( ok 6km )
Odcinek nocny odbedzie sie na torze 4x4 bardzo blisko bazy noclegowej - oczywiscie dojazd polnymi i lesnymi drogami
Rano wyjazd na trase dwie rozne grupy
Obie grupy spotykają sie na prywatnej piaskowni gdzei robimy posilek i kilka prob sprawnosciowych w tym czasowke, bo sa do tego wspaniale tereny (czasowka bedzie sprawdzeniem kierowcow nie aut weic nei bedzie liczyc sie poc i kola lecz umiejetnosci. Tam tez bedzei grupa ratownikow drogowych i sedziowie z PZM tak dla pewnosci. Osoby z turystyka beda na zboczu i beda obserwowali zmagania lub tez sami wezma udzial. Objad to bedzie polmetek. Po zaliczeniu prob zbieramy sie dalej tym razem w stronę noclegu. Do zaliczenia beda brody piaskownie i duza ilosc blota. Calosc imprezy organizowana jest na terenach prywatnych za zgoda właścicieli wiec mogą nas pocalowac w lesnicy i ekolodzy. Jak wszyscy sie zjada liczymy pkt i o .. godzinie robimy oficjalne zakonczenie i imprezy rozdanie nagrod i mala imprezka ognisko grilek i piwko. Impreza do oporu. Rano po sniadanku wszyscy cheteni jada na tor by tam jeszcze poszalac komu bedzie malo. Bedzie to ten sam tor co w piatek tylko ze teraz w dzien. Tor bardzo widokowy dla kibicow i wymagajacy dla kierowcow (piach bloto podjazdy zjazdy wykrzyze i tp i td.
Wieczorem jak sei z tym wszystkim uporam podtaniesz oficjaną informację z rozpiską godzinową. Co do informacji po jakich miejscowosciach bedziemy jechac w sobote to ... bedzie cos dla oka i kierowcy. Wszytko oparte na roadbokach. Wieczorem weicej informacji
Anguss napisał(a):30 zl to jest posiłek w połowie trasy w gospodarstwie agroturystycznym oczywiście nie obowiązkowy. Bada tam dwa cieple dania i jakieś regionalne jedzonko i popitka by się lepiej jechało – to Bedze w Polowie trasy tak gdzie rozdamy drugi roadbook
30zl to ubezpieczenie OC na trasie co w to wchodzi dam jutro dokładnie bo to mój kolega załatwiał.
Po jakich terenach – kilka prób będzie zorganizowanych na piaskowni w tym i czasowa.
Odcinek nocny i niedzielny dla chetenych będzie na terze 4x4
Na trasach dojazdowych będzie błot, brody i techniczne zjazdy i podjazdy. Duża część trasy będzie prowadzona po terenach prywatnych za pełną zgodą właścicieli co jest bardzo ważne jak i zgoda lasow państwowych i innych (wielu) instytucji.
Co do ilości błota myśle że nie raz będzie potrzebna pomoc kolegi lub koleżanki.
Kogut napisał(a):A czy ktoś próbował się do Agnussa odezwać przez gg ???
Jest codziennie
Dobra foch bo masz więcej płyt CDwikked napisał(a):Aha i jeszcze możecie się na mnie obrazić
mody1 napisał(a):1. Lista uczestników jaką otrzymałem wieczorem 29 września opiewała na 18 załóg (po 9 w dwóch grupach) z zastrzeżeniem, że mogą się zjawić jeszcze 2-3 załogi. Przy odprawie 2 października okazało się ze załóg jest 20, a w drodze jest jeszcze 6. Przygotowany byłem na max 20 uczestników.
...
mody1 napisał(a):...
Mimo tego nadal są wątpliwości, więc informuję, że zawarłem polisę NNW na kwotę 10 000 zł za każdą z 55 osób z uwzględnieniem podwyższonego ryzyka (jazda samochodami terenowymi) z listą imienną uwzględniającą każdego z uczestników rajdu, z konkretnym wskazaniem miejsca imprezy, jej nazwy etc.(składka 248 zł) oraz polisę OC obejmująca organizację imprezy przez firmę madventure.pl opiewająca na kwotę 100 000 zł z uwzględnieniem podwyższonego ryzyka ( w tym jazdy samochodami terenowymi) gwarantującą ochronę prawną od OC wszystkim uczestnikom imprez, których choćby fragment jest wykonywany przez firmę madventure.pl. (składka 1600 zł z czego część została pokryta przez waszą wpłatę).
...
Jong napisał(a): nie uzyskamy satysfakcji.
wikked napisał(a):......dzisiejsza rozmowa z Prezesem zaczęła się od JEGO słów jak wysuszyć to gówno jakim jest awantura na forum........"
mody1 napisał(a):ODPOWIEDŹ ORGANIZATORA
....Mimo tego nadal są wątpliwości, więc informuję, że zawarłem polisę NNW na kwotę 10 000 zł za każdą z 55 osób z uwzględnieniem podwyższonego ryzyka (jazda samochodami terenowymi) z listą imienną uwzględniającą każdego z uczestników rajdu, z konkretnym wskazaniem miejsca imprezy, jej nazwy etc.(składka 248 zł) oraz polisę OC obejmująca organizację imprezy przez firmę madventure.pl opiewająca na kwotę 100 000 zł z uwzględnieniem podwyższonego ryzyka ( w tym jazdy samochodami terenowymi) gwarantującą ochronę prawną od OC wszystkim uczestnikom imprez, których choćby fragment jest wykonywany przez firmę madventure.pl. (składka 1600 zł z czego część została pokryta przez waszą wpłatę). Informuję również, że nijak nie jestem uprawniony do publikacji tych polis .....
Pozdro
Kędzior
Powrót do 2 Rajd OFF, 2009, jesień, Cedzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość