Witamy ! |
---|
|
Adina napisał(a):zgadza sie Huberek do benzyny tyle moze i wchodzi,ale nie do 2,2 DTI w longu A diesel ma inne spalanie i tu te roznice pomiedzy zbiornikami
jrzeuski napisał(a):Poza tym w dieslu nie ma pompy w baku a jedynie rurki, więc wejdzie więcej ropy niż PB95
Adina napisał(a):Panowie od czego by podpasowal zbiornik paliwa do longa B
jrzeuski napisał(a):Osobiście wybrałbym chyba opcję bak ze Sporta B, bo krótszy i można go w Longu zamontować tak, żeby nie obijał się o wahacz. Bak w A jest bardzo narażony na obijanie w terenie po usunięciu haka. Fotki na życzenie, odstraszą każdego od tego pomysłuBak w B jest umieszczony centralnie, więc wydaje mi się być mniej narażony a do tego jest osłonięty pancerniejszą obudową.
Adina napisał(a):dzieki a wiec bak od sporta B wlasnie o to mi chodzilo by wachacz nie obijal w przyszlosci o bak. no ,ale kolega jest przewidujacy i wiedzial pewnie o co mi chodzi.
No właśnie to robię, bo inaczej zgubiłbym go przy najbliższym wyjeździe. Albo przebił. Nowa "miska" już wyspawana i czeka na ostatni szlif i malowanieali napisał(a):a zbiornik z A montuje sie wyżej.
Bodylift 2" chyba dałby tu coś? Te 5cm więcej odstępu od wahacza w tym miejscu powinno wystarczyć, żeby w pełni wykorzystać zakres pracy zawiasu po założeniu dłuższych amorów i wywaleniu stabilizatora. Albo zamiast tego może dałoby się wtedy minąć z podłogą i przesunąć bak do przodu. Zahacza o wahacz niewiele, więc każdy centymetr przesunięcia do przodu dałby wymierny efekt.ali napisał(a):Niestety, zbiornik od sporta jest krótszy tylko w tej częsci która mieści sie pod podłogą, a wyższa część która jest pod siedzeniem i uniemożliwia przesunięcie go w przód jest identyczna w longu i sporcie.
jrzeuski napisał(a):Może i głupota, ale ja ze swojego rezygnować nie zamierzamDla mnie zalety przewyższają wady. Otworzyło mi to drogę to paru przydatnych modyfikacji jak ta z bakiem a i
mniej moknie
Kiepsko będzie dopiero przy dzwonie
Adina napisał(a):dzieki a wiec bak od sporta B wlasnie o to mi chodzilo by wachacz nie obijal w przyszlosci o bak. no ,ale kolega jest przewidujacy i wiedzial pewnie o co mi chodzi.
Adina napisał(a):Adina napisał(a):dzieki a wiec bak od sporta B wlasnie o to mi chodzilo by wachacz nie obijal w przyszlosci o bak. no ,ale kolega jest przewidujacy i wiedzial pewnie o co mi chodzi.
Wiec jednak nic nie da montaz od sportazbiornik
Moja Frota jest wykorzystywana w 100% zgodnie z przeznaczeniemali napisał(a):Bo wiesz Twój samochód jest wykorzystywany w bardzo wąskim zakresie w którym BL jest nieodzowny, ale 99% frot jeździ po czarnym 90% swojego życia![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość