Witamy ! |
---|
|
wiini napisał(a):którego wtrysku ? są trzy normalne i jeden sterujący . jak coś mam stary wtrysk sterujący .
tomek34 napisał(a):witam Wini a ten wtrysk sterujący masz sprawny????? bo mi przyjdzie szukać padła bestia
gregorp77 napisał(a):Było o tym pisane,Shell Spirax,a co do simeryngu to teraz nie pamiętam ale mogę jutro zadzwonić do sklepu żeby sprawdzili i Ci napisze.Ale w sklepie jak powiesz do czego potrzebujesz to ci znajdą
andy7213 napisał(a):gregorp77 napisał(a):Było o tym pisane,Shell Spirax,a co do simeryngu to teraz nie pamiętam ale mogę jutro zadzwonić do sklepu żeby sprawdzili i Ci napisze.Ale w sklepie jak powiesz do czego potrzebujesz to ci znajdą
prubbowałem w sklepie ale u nas nie wiedzą dokładnie, bo są podobno erzy rodzaje w zależności od wymiaru wału a ja niemogę tak długo mieć rozebranej frotki.dzia za podpowiedż o oleju.D o innych wtrysk steruący mam wpożo (to jest trzeci), a chodzi o pierwszy od chłodnic,
Według serwisówki czujnik we wtryskiwaczu informuje komp silnika o stanie zaworu (otwarty/zamknięty) i na tej podstawie komp wie czy wtrysk zachodzi tak jak powinien czy też musi coś zmienić w ustawieniach pompy. Z tego by wynikało, że niekoniecznie ten wtryskiwacz musi być przy pierwszym cylindrze i można go również wstawić na czwarty, bo one pracują razem (a drugi razem z trzecim). Z tym, że wtedy trzebaby wiązkę przerobić, bo kabelek nie sięgnie. Być może jak ktoś ma silnik przekładany z auta innej marki (np. Chryslera), to może tam wtrysk sterujący był wkręcany w 4 gar.rakol napisał(a):po co wlasciwiejest ten wtrysk sterujacy ???
Nie powinno tak być. Przy braku sygnału z wtryskiwacza sterującego komputer powinien zapalić kontrolkę CE (nie wiem jaki kod błędu, bo i tak dotąd nie udało mi się ELMem połączyć z tym silnikiem). Podobnie jak w przypadku awarii innych czujników silnik nie powinien odmówić posłuszeństwa, bo komp wejdzie w tryb awaryjny symulując brakujące odczyty, ale może nie osiągać pełnej mocy i więcej palić.teraz mam z drugiego silnika zalozony zwykly wtrysk i za wiele nie zauzazylem ruznicy chodzi rowno ladnie nie dymi pali dobrze wiec moze mozna jakos obejsc ten wtrysk i miec wszystkie zwykle? czy nie moze tak byc?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość