A to dziwne.Do Mondeo z '99 roku bez problemu dostanie się wszystkie nowe części jeżeli ktoś chce

Witamy ! |
---|
|
Pawel napisał(a):...a idź i kup termowłącznik wentylatora chłodnicy do Scorpio '95 z Cosworth'em pod maską... Nie w sklepie tylko w aso...
Też tak miałem przez parę miesięcy. Potem zdecydowałem się na docelowe rozwiązanie przewodem miedzianym. Z przewodem gumowym jest taki problem, że on jest znacznie grubszy niż metalowy i ciężko go przełożyć nad osłoną tłumika a innej sensownej drogi nie ma. Ale dasz radę. Tylko najpierw zatkaj koniec, bo inaczej zgarnie cały syf, który zalega nad tłumikiem i pójdzie to potem w pompkę, podgrzewacz i filtr paliwa. A szkoda by było, nie?Pawel napisał(a):Zacznę od wstawki w okolicach tłumika - około 1m.
To rurka miedziana fi 5mm (w środku) zakończona zgrubieniami na nałożenie przewodu gumowego i cybantu. Kupuje się to gotowe o określonej długości (chyba co 20cm). Pewnie nadaje się i do paliwa i do płynu hamulcowego. Ze względu na te zgrubienia na końcach nie chciałem skracać przewodu do oryginalnej długości tylko wolałem przyciąć gumowy przewód. Ale myślę, że nawet na zwykłej rurce ciętej z metra da się zacisnąć przewód gumowy tak, żeby się nie zsuwał i był szczelny.A ten przewód miedziany to z metra i gdzie kupowałeś, domniemam iż nie jest to hamulcowy
![]()
Ja użyłem brzeszczotu. Idzie jak przez masło. Potem wacikiem do uszu oczyściłem przewód z opiłków przyklejonych od resztek ropy na ściankach. Zresztą nawet jakby poleciały potem w kierunku silnika to filtr by je wyłapał.Pawel napisał(a):Czym ciąć orginalny przewód, chyba nie kątówką...![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość