Witamy ! |
---|
|
Mnie to się wydaje, że turbina nie wyrabia i nie dostarcza tyle powietrza ile należy, by spalić całe podawane paliwo. Nie wiem jak w 2.8, ale u mnie ponoć w turbinie jest jakiś zawór regulujący ilość spalin kierowanych do turbiny (taki by-pass). Może się zaciął?tomi napisał(a):wkręca sie tak tylko do 3tyś potem z tego przyspieszania niema juz nic a z tyłu kupe czarnego dymu co to moze być ?
Pewnie, że miało (wcale nie dramatycznie, bo w końcu to diesel i na pusto też kopa dużego nie ma), ale zasłony dymnej z tego powodu nie stawiało. Dla mnie to jest kluczowe w opisie problemu i wskazuje w pierwszej kolejności na turbinę. W 2.8 nie ma kompa sterującego pompą, więc pewnie podaje ropę jak zwykle, ale tlenu brakuje, więc dymu dużo i jechać nie chce.przemia napisał(a):No nie mów mi że auto załadowane 700kg ładunku nie miało gorszego przyspieszenia niż puste.
tomi napisał(a):EGR u mnie brak... wypięte, odcięte, zaslepione, retarder też już nie istnieje w tym modelu bo wydech jest tylko jedną rurą niema nawet tłumika. Zaworem spustowym na turbinie steruje sam czyli manualnie MBC .. Dawka paliwa podniesiona bost pin po modyfikacjach ......
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość