Witam, zacznę od początku zrobiłem kompletny remont silnika, porting głowicy szlif wału panewki pierścienie, wszystko. Po złożeniu silnika bardzo nie równo pracował myślałem że może są krzywe korbowody ponieważ jeżdżę offroadowo i mógł gdzieś wody zaciągnąć przy rozebraniu silnika zobaczyłem że jest uszkodzony czujnik spalania stukowego po zmianie czujnika i złożeniu silnika po odpaleniu na wolnych obrotach chodzi równo przy lekkim dodaniu gazu wkręci sie na obroty równo jednak przy depnięciu gazu gwałtowniej nprzerywa tak jak by nie chodził na wszystkich cylindrach tylko przy mocniejszym depnięciu (check engine się nie pali) podmieniłem przewody razem z cewką (świece nowe) i dalej to samo myślałem że może przy portingu głowicy brakuje paliwa ale jeszcze mam instalacje gazową i tu mi było łatwiej sprawdzić że po przełączeniu na gaz i zwiększeniu dawki gazu dalej jest to samo gdzie mogę jeszcze szukać?
Dodam że jak odłączam z przepustnicy gumowy przewód dolotowy z przepływką bez wypinania kostki to auto mi gaśnie. Po odłączeniu kostki przepływki inaczej zaczyna chodzić silnik gorzej i check engine się zapala.
Świece nowe, przewody i cewka podmieniona nowa ze sklepu - to samo.
Proszę o pomoc.