Witam Wszystkich!!!
Mam problem z moca w aucie. Objawy sa takie, ze silnik w dolnych zakresach obrotow pracuje w miare dobrze natomiast przy wyzszych obrotach brakuje mu mocy. Pedał gazu mam na 3/5 a jak wcisne do dechy to juz zbytnio nie reaguje. Silnik jest po malym remoncie (przedmuchana uszczelka pod glowica + nowe pierscienie, cylindry, kielichy,) ale problem z moca byl juz przed remontem. Myslalem ze po remoncie bedzie juz ok a tu niestety ale nic sie nie poprawilo.
Przeczytalem przerozne Wasze posty na ten temat i wymienilem nastepujace rzeczy: kopulke i palec, kable WN, swiece, przekaznik pompy paliwa, pompe paliwa, czujnik polozenia walu, wszystkie filtry, sprawdzilem ustawienie rozrzadu, dolot powietrza owinalem specjalna tasma naprawcza wiec raczej szczelny, silniczek krokowy wyczyszczony,kompresja w silniku wyszla 12:1 wiec powyzej oczekiwan. Zadne kontrolki sie nie zapalaja nic nie przerywai wszystko niby ok tylko auto slabe. Jezdze na benzynie i na LPG i na tym i na tym tak samo silnik pracuje. Mechanik rozklada rece i mowi ze nie wie. Z kasa poplynalem a zamierzonego efektu nie ma. Przez chwile myslalem ze moze to tylko moje mylne wrazenie ale pamietam ze po kupnie na autostradzie lecialem 160 km/h a teraz z bolami i pedalem w podlodze osiagam zaledwie 120 km/h i dalej nie chce. Czekam na jakies porady od Was. POZDRAWIAM
Aha jeszcze jedna sprawa ze na benzynie i na LPG potrafi mi poprostu zgasnac na luzie.