Witamy !

[B 2.2] Strasznie dymi

Re: [B2.2] STRASZNIE DYMI

Postprzez jacx » 12 lis 2009 10:41:23

tak ma chdrauliczne popychacze nie pisałem o tym ale klekotał
jacx

Postprzez Szarbia » 12 lis 2009 19:11:46

jacx napisał(a):miałem prpblem z silnikiem w mojej niuni. usunołem problem wymieniając tłok a przyokazji zmieniłem pierscienie na wszystkich tłokach dotarłem zaworki zmieniłem uszczelniacze niewiem czemu pije mi olej i strasznie dymi

jacx napisał(a):dobrałem sie do uszczeljniaczu nsa gniazdacz siedziały twardo ale trzpienie zaworów były w nich bardzo lużno.tak jak by to byszczelniacze z kilkudiesieciotysiecznym przebiegiem. Czy tu może tkwić przyczyna?

Nie bardzo rozumiem - dwa razy wymieniales uszczelniacze?
Za pierwszym razem nie zauwazyles luzow trzpieni zaworow?
Pozdr. Michal

www.szarbia.com
Szarbia
Przesiadywacz
Przesiadywacz

Pochwały: 8
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2i Sport 1998-2004

Postprzez jacx » 13 lis 2009 14:52:27

wymoieniłem jeszcze raz uszczelniacze sprawdziłem zawory góra silnika wydaje sie ok uruchomiłem silnik ale dymienie nie ustąpiło
jacx

Postprzez sylwian70 » 13 lis 2009 20:31:38

a może kolego masz zawory nie do tego modelu silnika chodzi o średnice trzpieni reszta pasuje idealnie bo coś mi sie kojarzy ze motory 2.2 mają średnice zaworów 6mm a nowsze chyba 7mm ktoś moze przed tobą dał :dupa:
sylwian70

Postprzez jacx » 13 lis 2009 21:59:39

a czu może być problem w innej części silnika a nie w głowicy.jak wkladałem zawory w te uszczelniacze to zwracałem uwage jak sie rozciągają gumki. i było to dosyć powazne rozciąganie
jacx

Poprzednia strona

Powrót do 2.2i