JaGrab3 napisał(a):
...lecz, z tego ci piszesz, wygląda mi na lewe powietrze w dolocie.....
A nie mówiłem??? :P
Witamy ! |
---|
|
JaGrab3 napisał(a):
...lecz, z tego ci piszesz, wygląda mi na lewe powietrze w dolocie.....
brum napisał(a):Odpala na Pb, ale zaraz gaśnie, chyba że się przytrzyma gaz. Jak się trochę nagrzeje to już nie gaśnie, i można nawet jeździć na Pb. Do 2tys trochę szarpie później już ok, ale nie jest tak "dynamiczna" (to jest złe słowo) jak była.
Błąd jest sondy i czujnika temp który jest nowy.
Jakieś rady?
brum napisał(a):Zmieniam temat na Problemy z obrotami na luzie, Frota już odpala.
miałem podobne objawy na Pb i po wymianie czujnika temperatury cieczy tego na komputer objawy zniknęły.Co do wolnych obrotów to chyba krokowiec ewentualnie dalszy problem jakiegoś lewego powietrza które ogłupia krokowca.Czasem mam taki problem na wolnych obrotach gdy motor mam mocno nagrzany obroty mi falują od 300-850.I to nie jest wina krokowca,zmieniałem na inny i nie pomogło.Cuda lubią się dziać na LPG na mocno zagrzanym motorze,do tego dochodzi snorkel i zawirowanie powietrza co ma duży wpływ na prace na biegu jałowym na LPG obroty falują,na Pb chodzi dobrze.Najpierw podmień krokowca.Powodzenia.brum napisał(a):I dalej trzyma 1900, w czasie jazdy po wrzuceniu na luz spada do 1500 i zaraz rośnie na 1900. Po odłączeniu silniczka krokowego zero reakcji, tak jakby był otwarty cały czas. Ewidentnie lewe powietrze.
Błędy zniknęły po zlutowaniu przewodu.
brum napisał(a):Krokowy do wymiany bo wgl się nie rusza.
To jak "na luzie" to może po prostu krokowy przeniósł się na łono Abrahama?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość