Witamy ! |
---|
|
prawdopodobnie problem ze światłami tkwi w przekażniku (skrzynka z bezpiecznikami,komora silnika)co do mulenia na zimnym silniku u mnie po wymianie pompy paliwa problem znikł.Mazak napisał(a):Witam mam pytanko co zrobić jak frota (2,2 + lpg) nie jedzie na benzynie i ma duże kłopoty z odpaleniem na jałowym nie ma problemu silnik chodzi ładnie do momentu jak rusza automatycznie gaśnie nie ma mocy :/ na gazie wszystko jest ok ! Wymienione świece, Kable, filtr paliwa i nic to nie pomogło !
Druga sprawą są światła które po wyłączeniu i zamknięciu auta po jakimś czasie same się zapalaj (mijania)!
Gdzie szukać błędu ????
Zoolwioo napisał(a):jakie ciśnienie powinna mieć pompka paliwa. bo mi padła i w warsztacie włożył mi 1 barową i wpiera mi że taka ma być, że tak jest w katalogu itp. a frontera nie chce chodzić. nie powinna mieć 3 barów......
sylwian70 napisał(a):Odpalanie na zimnym silniku - burzy za pierwszym razem ale po chwilidławi się i gaśnie - chyba, że przytrzymam go ok minuty na wyższych obrotach. Kolejny etap tej całej zabawy z ruszeniem na wystudzonym silniku jest totalny brak mocy (ja mu w gaz, a on mi...prawie zgasł) Nie ma siły do póki się nie rozgrzeje do tych 30-40 stopni i czasami strzela. Frota co prawda zagazowana (sekwencja)ewentualnie zwykła instalka...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość