Witamy !

[B2.2] GAZ / ubytki oleju w silniku

[B2.2] GAZ / ubytki oleju w silniku

Postprzez Grześ1981 » 21 paź 2012 16:25:10

Witam. Mam pytanie, czy to normalne że silnik połyka mi olej. (nie ma nigdzie wycieków) (auto nie kopci) (moc jest)
Od wymiany do wymiany czyli ok. 10 tyś kilometrów dolewam ok. 2 litrów. Czy jest to niepokojące?? Fronta ma przejechane ponad 190 tyś. z tego ok. 60 tyś na gazie. Gaz sekwencyjny STAG!! Olej w silniku Lotos mineralny!! Proszę o odpowiedz:)
Grześ1981

Re: [B2.2] GAZ / ubytki oleju w silniku

Postprzez jejek » 23 paź 2012 14:18:31

Grześ1981 napisał(a):Witam. Mam pytanie, czy to normalne że silnik połyka mi olej. (nie ma nigdzie wycieków) (auto nie kopci) (moc jest)
Od wymiany do wymiany czyli ok. 10 tyś kilometrów dolewam ok. 2 litrów. Czy jest to niepokojące?? Fronta ma przejechane ponad 190 tyś. z tego ok. 60 tyś na gazie. Gaz sekwencyjny STAG!! Olej w silniku Lotos mineralny!! Proszę o odpowiedz:)

2 litry na 10tys.km. to sporo aczkolwiek nie ma tragedii (jest w normie opla!, o ile sie nie myle w instrukcji obsługi jest 0.75l oleju na 1tys.km) :D
ja dolewałem kiedyś 1l. na 1tys.km i też sie jeździło hehe

Mineral troche lipny , powinien być co najmniej półsyntetyk do tego silnika
jejek

Re: [B2.2] GAZ / ubytki oleju w silniku

Postprzez marcinur » 24 paź 2012 07:28:05

Grześ1981 napisał(a):Witam. Mam pytanie, czy to normalne że silnik połyka mi olej. (nie ma nigdzie wycieków) (auto nie kopci) (moc jest)

A co ma gaz wspólnego z ubytkami oleju w silniku?
marcinur
Bywalec
Bywalec

Województwo: Podkarpackie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Powrót do 2.2i