Witam! jak w temacie, w tym tygodniu będe robić zmianę silnika, i chciałbym się upewnić że to taki sam silnik.
najlepiej jakby ktoś miał jakieś zdjęcia obu silników (same słupki bez osprzętu) i ewentualnie dane techniczne tego z omegi czy się pokrywają z tymi z frotki.
aha, czyli ten z omegi ma 5km mniej ?? a czym się różniły? bo jak kolektorami czy czymś takim to nie przeszkadza... gorzej jak mechanicznie i czujniki będą nie pasować i mi konflikty w ECU robić
Nie napisałeś która frota bo jeśli B to raczej pasuje do FROTY A może być kombinacji-w omedze C z motorem 2.2 benzyna jest troche inny osprzęt aniżeli w FROCIE A głowica ma inny kolektor wylotowy szpilki do kolektora mają inny rozstaw aniżeli w motorze X22XE w omedze motor to zdaje sie Z22XEV lub Y22XEV w frocie 1998-2001 motor to X22SE a 2001-2004 motor Y22SE Chyba gdyby silnik od omegi wraz z kolektorem wydechowym to reszta spasi bo kolektor ssący pasuje nie wiem jak z czujnikami od temperatury cieczy i zawór EGR ale gdyby były te z omegi to to zgra sie i da sie ten motor zamontować.Jeszcze może być problem z rozrządem bo w tym od omegi jest czujnik zdaje się przy rozrządzie.
Dla zainteresowanych tak jest możliwa przekładka silnika z omegi po 1999r do frontery A ( z silnikiem 2,2 16V), ale: nie pasuje, miska olejowa, pompa olejowa, ssak, czujnik ciśnienia oleju(w omedze nie ma) łapy mocowania silnika i parę drobiazgów. Wszystkie te elementy trzeba zabrać z silnika frontery. A jeszcze drobiazg otwory w micse frontery to 6mm a w bloku z omegi 8mm(trzeba rozwiercić. Ktoś pisał że szpilki od kolektorów maja inny rozstaw, mają taki sam pasują bez problemu. Z kąd to wiem, właśnie taką operacje przeprowadziłem u siebie (ni nie sam!) i działa!! Co jeszcze trzeba było przerabiać to się dowiem dopiero dzisiaj, jesli ktoś bedzie ciekaw udzielę informacji.
Silnik 2200+przekładka700+olej filtr i profilaktycznie pasek=3tyś.
Gość twierdzi że da się go założyć do froty z 1995r tylko jakiś problem tkwi w wałkach wyważających na wale korbowym ,ale ONI wiedzą jak to zrobić by się nadał. Wiecie coś na ten temat.
SIlniki we frotkach to X22XE a w omegach to Z22XE - inny sterownik, bo w omach oparty jest na Simtecu bodajże ver 7
Ogólnie zasada w silnikach oplowskich jest taka że blok jest ten sam ale miska, smok i czujnik jest inny. Często też problem leży na skrzyniach i nie pasują do bloków (np silnik z Vecktry B X20XEV jest taki sam jak w omie B X20XEV z małymi róznicami - miska i smok oraz skrzynia mocowana na śruby pod innym kątem). Ogólnie dla 100% pewności silniki wymienia się z auta do auta (najlepiej tego samego co do rocznika) bo nawet w EPC rozpisane są inne części co do rocznika (nie mówiąc już o różnych różniastych liftach w danym roczniku). Jeśli chodzi o silniki oplowskie to trochę już w nich siedzę i będzie trzeba pomocy - walcie jak w dym
Nada się bez problemów większych ze starego musisz zabrać misę ,smok i kolektory. Wałki wyważające na wale wyrzuć.Bo i tak nie podejdą do misy z froty. A i jeszcze jedno???odrazu wymień na nowy uszczelniacz wału korbowego od strony sprzęgła i łożysko igiełkowe znajujące się w wale na wałku sprzęgłowym , u mnie tego nie zmieniłi i mam wyciek ale to byli tacy mechani do
Witam. Widzę że temat podobny to zapytam się w nim:). Mianowicie, mam na oku Fronterę B 2.2 16V z uszkodzonym silnikiem (pękł pasek rozrządu) i teraz tak sobie główkuję co się opłaca: 1. Remont silnika, tylko ile to może kosztować? 2. Zmiana silnika z Opla Omegi 2.0 16V ecotec, wiadomo mniej NM ale mniejsze opłaty i nie zależy mi na wyścigach: - czy taka podmiana jest możliwa? - jakie problemy przysporzy? - co trzeba mieć oprócz silnika?
PS. Widziałem kiedyś na Alledrogo Fronetrę A 5drzwi która miała zamieniony silnik 2.2 na 2.0