Witamy !

[A2.4] Zapach paliwa

[A2.4] Zapach paliwa

Postprzez kera65 » 06 sie 2013 21:43:37

Mam problem przy otwartym oknie czuć zapach paliwa w czasie jazdy, jak się zamknie okno tego nie czuć.Miał ktoś taki problem ? jak to wyeliminować.
kera65
Nowicjusz
Nowicjusz

Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera A 2.4i Long 1991-1995

Re: [A2.4] Zapach paliwa

Postprzez Kakarotto » 06 sie 2013 21:57:00

Zamykać okna :D

Popatrz na sam początek na wlew paliwa, jeśli "wlot" masz pęknięty to ściep zbiornik i ocenień czy warto do regenerować. Mi też śmierdziało okropnie, po wyciągnięciu zbiornika okazało się, że dolot wlew- zbiornik jest cały zardzewiały + wesoła dziurka. W baku oczywiście syf jak ... i prawie zatarta pompa.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
EKIPA ŚLĄSKA
Obrazek

ByłA Frota A Sport 2.5 V6, mosty z B, snorkel, MT 32

Jest Pajero II 3.0 V6
Kakarotto
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Obrazki: 2
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez JJKILLER » 07 sie 2013 11:50:12

No nie do końca tak, w 2.4 zbiornik jest plastikowy więc rdza nie specjalnie to lubi.
Sprawdź na odpalonym silniku czy któryś z wężyków przy listwie wtryskowej nie popękał, czy wszystkie cybanty są dobrze zaciśnięte, czy regulator ciśnienia nie puszcza paliwa bokiem, czy któryś z wtryskiwaczy nie puszcza paliwa uszczelką. Jeśli waniaje Ci przez okna podczas jazdy to raczej przyczyna będzie z przodu, jakby była z tyłu to podczas jazdy nie było by zbyt wyczuwalne bo smród ciągnął by się za autkiem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez kera65 » 07 sie 2013 21:18:07

Rozbierałem malutką na części, bak wyjęty cały układ zawieszenia wymieniony ,układ kierowniczy sprawdzony i po wymieniany z baku w kierunku komory silnika wychodzą trzy przewody ,zasilający powrót paliwa oraz odpowietrzający chyba z dwóch najwyższych punktów w baku ,ale nie wiem w którym miejscu wchodzą w komorze silnika i to mi się wydaje że to to ale nie jestem pewien żadnych wycieków paliwa nie mam cacko ma garaż tak żebym widział .Dzięki za pomoc.
kera65
Nowicjusz
Nowicjusz

Samochód: Frontera A 2.4i Long 1991-1995

Powrót do 2.4i