Witamy ! |
---|
|
JaGrab3 napisał(a):Poszukaj linków, sam jestem ciekawy....
Na forum jeepa, chłopaki takie operacje robili, i w większości przypadków było lepiej.
Chyba znalazłem, koleś w zasadzie zrobił dokładnie to co ja. I miał takie same objawy po skończeniu czyszczenia (dym), ale przynajmniej u mnie zaskoczył silnik bez problemów...
http://forum.planetisuzoo.com/viewtopic.php?f=4&t=39487&hilit=rodeo+oil+consumption
JaGrab3 napisał(a):http://xado.pl/autochemia/preparaty-do-silnika/dla-ukladu-olejowego/jet-100-usuwanie-nagaru-z-silnika
Może ktoś to sprawdzi?
JaGrab3 napisał(a):Oczywiście, że myją, ale nie aż tak, żeby poradzić sobie z otworami w olejaku isuzu.
Poza tym, mycie nie jest kwestią syntetyka czy minerala, jest kwestią tylko i wyłacznie dodatków myjących. Jak wiadomo oleje do diesla mają więcej tych dodatków, ba sa nawet czyste minerale, używane jako płukanki do silnika (zalewasz go i jedziesz 500km).
Za oceanem jest tzw. shell rotella który jest (oprócz syntetyka) zwykłym minerałem 15W-40 ale ma TBN>12 no i jeszcze od cholery innych dodatków myjących - przez co opisywane sa przypadki wyczyszczenia olejaków w isuzu. NIestety tego oleju u nas nie mozna dostać ( w normalnej cenie).
Btw. jest to olej do ciężarówek .
Właśnie tym tropem poszedłem, i tez zalałem olej long life od diesla i to coś próbuje u mnie zmywac olejaki - ale coś za bardzo mu nie idzie....
JaGrab3 napisał(a):Parę postów wyżej opisywałem myk z zalewaniem naftą - po tej operacji spalanie oleju u mnie spadło, i teraz wynosi ok 0.5l/1000, średnio, bo w zależności od tego jak i gdzie się jeździ...
JaGrab3 napisał(a):JaGrab3 napisał(a):Parę postów wyżej opisywałem myk z zalewaniem naftą - po tej operacji spalanie oleju u mnie spadło, i teraz wynosi ok 0.5l/1000, średnio, bo w zależności od tego jak i gdzie się jeździ...
Nie masz wiary chłopie
JaGrab3 napisał(a):Ps. Czy ktoś już ustawiał te płytkowe regulatory zaworów w 3.2?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość