przez Mierzu » 05 sty 2021 08:15:24
Robione przez mechanika zajmującego się tylko zmotami z Łodzi. Mogę wysłać dane na priv bo nie chcę tutaj rzucać nazwiskami. W ogóle to mam teraz dylemat. Są różne froty po aukcjach czy giełdach ale jeżeli to od handlarza to nic się nie idzie dowiedzieć o historii pojazdu poza tym że działa, pali na strzał i napędy się załączają. Tutaj mam auto które od właściciela z zagranicy przeszło do obecnego w 2019 r. Było "gołe", dostało dużo:
Silnik V6 3,2 zagazowany, zastąpił poprzedni. Jest na to umowa, przy zakupie miał 110tys mil (anglik). Po zakupie zanim został włożony przeszedł remont generalny o silnikowego chirurga dostając nowe bebechy i uszczelki.
Lift 4" był robiony przed przeglądem, przy okazji zostało zrobione zawieszenie. Całość zrobiona ok 4-5 miech temu, po tym był przegląd ważny do końca wakacji 2021
Wymienione były uszczelki i inne gumy w mostach, skrzyni biegów.
Nowy alternator
Nowy rozrząd
Nowe sprzęgło z kewlarem
Oleje w skrzyni i mostach wymienione
nowe amory na sprężynach, robione na zamówienie
Podłoga zabezpieczona, rama zdrowa
Wydech tez jak nowy
Bak pod bagażnikiem, zrobiona osłona
Nowe łożyska, hamulce ok
Nowy układ paliwowy
Nowy układ hamulcowy miedziany
Silnik od klimy nowy, tyle że nie nabita
LSD miało wymieniane bebechy, działa bez zarzutu
Zmapowana instalacja gazowa, mieszanka gazu wzmocniona o 15%, zregenerowany parownik, nowe filtry
Co go boli:
- lewy dolny trzymak wahacza górnego do przedłużenia, ale to nie problem
- pompa paliwa daje 2.2 bara
- ABS świeci się kontrolka bo jest odłączony i wystarczy podłączyć. Odłączane było pod lepszą kontrolę na błocie. Własciciel zarzeka się że działa. Jak da radę to podłączy do piątku
- to chyba nie bolączka. Było zamieszane z automatycznym załączaniem napędu. Ktoś to robił i namieszał w wężykach. Właściciel załączył manualne, potem zrobił z powrotem z automatem tak jak powinno być, ale dalej jeździ na manualach.
No i teraz mam dylemat bo jest taki temat, widać że sporo włożone w auto. Z drugiej strony jest auto bez liftów gdzie w teorii wszytsko działa seryjnie.
Ojciec, brać ?
-- Dodano 05 sty 2021 08:21:22 --
A jeszcze jeden szczegół. Wisko jest na stałe. I tu też wczoraj czytałem ze 2h forum na ten temat i jak widzę jedni się cieszą inni tracą oczy jak im strzeli złomem w twarz.