Witamy ! |
---|
|
RudeBoy napisał(a):przemia napisał(a):Wymieniłeś kilka rzeczy które trzeba zrobić(nikt nie twierdzi że silnik wejdzie w miejsce oryginalnego bez przeróbek), ale gdzie tu argumentacja dla faktu że to gówniany pomysł? No chyba że argument że się trzeba dobrze do tematu przygotować teoretycznie, technicznie i finansowo to wg Ciebie gówniane podejście
Czytaj ze zrozumieniem a nie to co chcesz wyczytać.
RudeBoy napisał(a):Z froty longa rajdówki się nie zrobi choćbyś nie wiem co robił.
RudeBoy napisał(a): Motanie takiego motoru do Froty gdzie ta przeróbka wiążę się z gigantyczną ilością modyfikacji dla zyskania kilku sekund jest po prostu bez sensowna. Lepiej włożyć trochę słabszy ale lżejszy silnik który nie wygeneruje pierdyliarda problemów przy jego wkładaniu i auto nie będzie ważyć 3 ton z czego 70% masy przypadnie na sam nos.
RudeBoy napisał(a):Ale co mi pokażesz dakarowe pajero?
No nie żartujPrzecie to z pajero to ma tylko nazwę wspólną nic absolutnie nic więcej.
RudeBoy napisał(a):
Ale znajdź ten artykuł podniesiesz przy okazji swój poziom też... bo poczytasz o rajdówkach dakarowych...
RudeBoy napisał(a):Na prawdę nie ma co rajdówki z dakaru stawiać za wzór do naśladowania przy motaniu Froty...
RudeBoy napisał(a):I błagam nie jedzmy se tak po rajtkach bo na prawdę nie chodzi mi o to by kogokolwiek obrażać i zakładam, że Tobie też.
Za to każda dyskusja cieszy!
przemia napisał(a):Wymieniłeś kilka rzeczy które trzeba zrobić(nikt nie twierdzi że silnik wejdzie w miejsce oryginalnego bez przeróbek), ale gdzie tu argumentacja dla faktu że to gówniany pomysł? No chyba że argument że się trzeba dobrze do tematu przygotować teoretycznie, technicznie i finansowo to wg Ciebie gówniane podejście
przemia napisał(a):To zacytuj proszę mnie ograniczonemu umysłowo debilowi który nie umie odczytać ze zrozumieniem Twoich postów, w których to napisałeś że np: zakładanie silnika z Audi jest nielogiczne bo mocowanie trudno zrobić, komputer boi się wody, za ciasno w komorze silnika itd...
przemia napisał(a):Czy taki kontr argument zaspokaja Twoje mniemanie na ten temat?: http://www.youtube.com/watch?v=y1SHAX88suI
przemia napisał(a):Nie wiem czy wiesz, ale Audi A8 waży ok 1700kg - mniej więcej tyle co Frota B long, a więc mniej niż Frota A. O ile może być cięższy aluminiowy V8? 100kg? To gdzie te 3 tony o których piszesz?
przemia napisał(a):Nie wiem co wg Ciebie oznacza gigantyczna ilość modyfikacji. Jeśli mieszka się w bloku i nie ma garażu to modyfikacje na własną rękę są praktycznie nie możliwe, a wykonanie tego w serwisie ogromnie drogie i muszę Ci rację przyznać że to problem. Ale jeśli garaż się posiada i ma trochę pojęcia to można zrobić taką wymianę samodzielnie. A zamiana silnika który ma ok 116KM i 240Nm momentu obrotowego na 300KM i 450Nm( w przypadku A8 w serii) da więcej niż kilka sekund na czasówce i sprawi że silnik zawsze będzie miał siłę oczyścić koła w błocie nawet na większych biegach(oczywiście po odpowiednim dopasowaniu elementów przeniesienia napędu - ale myślenie nie boli).
przemia napisał(a):Widzisz wszystko zależy od posiadanej wyobraźni. Może kiedyś spotkamy się na żywo to pokażę Ci mojego sporta który coraz mniej Fronterę przypomina i w jego skład wchodzą części z różnych samochodów mimo iż na Dakar się nie wybieram... no może Drezno-Wrocław...
przemia napisał(a):Widzisz gdybym nie czytał tego artykułu to bym się nie wypowiadał na tematy o których i tak mam małą wiedzę.
przemia napisał(a):RudeBoy napisał(a):Na prawdę nie ma co rajdówki z dakaru stawiać za wzór do naśladowania przy motaniu Froty...
A z czego mam brać przykład? Zawsze mnie uczyli żeby brać przykład z najlepszych...
przemia napisał(a):Nie zamierzam sobie z Tobą skakać do gardeł, dyskutuję na zbliżonym poziomie. Cenię konstruktywną krytykę która nie boi się kontrargumentów, a nie z hasłami: gówniane, bez sensu, debilne, śmieszne itd...
RudeBoy napisał(a):heh... może kiedyś przy browcu pogadamy.. bo tu widzę za dużo nadinterpretacji i agresji...
przemia napisał(a):
Masz czas to zapraszam, siedzę dziś do późna w garażu i lubię lecha
Arni napisał(a):...PS. Proponuje oczyścic temat z bezsensownego spamu bo sie powoli połapać nie idzie o co tu chodzi. To dział techniczny więc piszmy konkretnie na temat albo wyjazd do Hyde Parku sie żalić.
Arni napisał(a):Dodatkowo wentylator na chłodnicy z przodu w takim syfie własnie jak na zdjęciach ( a jeźdzzłem tam ) poszedł z dymem, alternator z resztą też padł z powodu konsystencji tego gówna w którym topilismy auta
Ale elektryczny czy wisko?Arni napisał(a):Dodatkowo wentylator na chłodnicy z przodu w takim syfie własnie jak na zdjęciach ( a jeźdzzłem tam ) poszedł z dymem
przemia napisał(a):
Arni przecież RudeBoy twierdzi że pisał same konkrety. Jak już coś to moje posty wywalcie...
RudeBoy napisał(a):przemia napisał(a):
Arni przecież RudeBoy twierdzi że pisał same konkrety. Jak już coś to moje posty wywalcie...
No już nie zaczynaj
romeo2600 napisał(a):Witam.Jeżeli twierdzicie,że zwiększanie mocy w aucie nic nie daje to się mylicie.Ja mam we frocie silnik 3.0 omegi i teraz można tyn autem jechać a nie kulać się.Przyspieszenie ma zabójcze.Nie mierzyłem jaki czas do setki ale wciska w fotel.Prawdą jest że w rajdach przeprawowych to torpeda nie jest po prostu masa auta choć silnik cięższy chyba nie jest.
jrzeuski napisał(a):(...) Pewnie dlatego ciężko pojąć, co Tomiemu da zmiana na V8 poza paleniem 4 butów na czarnym.
Nie mardzo rozumiem to oranie przez diesla...jrzeuski napisał(a):W terenie duża benzyna lepiej sobie radzi bardziej ze względu na większy moment i elastyczność, które przychodzą z pojemnością. Diesel te cechy ma w standardzie i będzie orał jak należy(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość