brum napisał(a):I stopniu kompresji.
A być może, nie wiedziałem!!! zmniejszono komorę spalania i stał się kolizyjny...
Kur.. chyba muszę pasek zmienić...
Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):I stopniu kompresji.
Trzeci napisał(a):Jeżeli Cie to pocieszy to nie jesteś w stratach sam. Mój nie ma kompresji an 2 cylindrach i jutro zaczyna sie ocena strat u mechniora
xxx napisał(a):Witam Froterów!
Przejrzałem cały temat, ale nie znalazłem odpowiedzi. Czy ktoś wie czy jakaś skrzynia z froty pasuje bez przeróbek do silnika 2,5 tds R6 z omegi?
Chodzi mi wyłącznie o połączenie silnika ze skrzynią - zestaw ma pracować w innej maszynie.
jrzeuski napisał(a):Z jednej półosi po przekładni głównej napędzać 4 koła terenówki i to jeszcze poprzez reduktor?
Arni napisał(a):Pozwole sobie poteoretyzować troszke. Wczoraj wyciagałem silnik z osobówki przednionapędowej i mając go razem ze skrzynią trak mi sie nasunęła myśl, że może możnaby wstawić silnik razem ze skrzynia z osobówki to terenowego. Silnik jest w osobówce ustwiony poprzecznie i tak też wychodza półosie ze skrzyni. Jakby jednak ustwić taki silnik wzdłużnie to wtedy wyjście na półosie rónież ustawia sie w kierunku przód-tył.
Do czego zmierzam - zaspawując mechanizm różnicowy w takiej skrzyni otrzymujemy wyjście mocy które wałem można połączyć z reduktorem a z niego wiadomo na mosty.
Byłby to jakis sposób na ominięcie problemu łączenia innych silników ze skrzynią terenówki bo mamy silnik fabrycznie spasowany ze skrzynią. Pozostaje kwestia wytrzymałości ( choć w mocnych silnikach muszą być mocne skrzynie a w terenie i tak jeździmy na reduktorze co ułatwia znoszenie obciążeń skrzyni głównej)
brum napisał(a):Niedługo to prom zbudujecie z tych pomysłów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość