Witamy !

Lift

Wszystko o przeróbkach Frontery

Re: Lift

Postprzez maciar » 18 lis 2009 21:54:56

Ja kupiłem rancho rs które było też za krótkie niby opis 0-2" ale okazało sie ze takie same jak orginał.Po seri pomiarów to jest max do góry i max do dołu (auto stało tylko na 1 kole i podstawkach)dobrałem odpowiednią długość i przedłużyłem ammo tak ze pracuje pośrodku i ani sie zciska ani rozciąga do końca.Suma sumarum zawiecha pracuje na maxa w dwóch kierunkach.Powiecie partyzantka chmmm może ale działa.Jesli sie skusisz ironman ma gwint metryczny a rancho calowy bedzie gorzej o tulejke. Orginalny ironman na przodzie nie da ci skoku na max.Ja mam ironman przód i rancho tył spregi 8B i drążki wzmacniane.Pozdro
tel. 504 035 487
maciar
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 16
Województwo: Lubelskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez lukask » 19 lis 2009 08:15:56

Wookash napisał(a):Lukask mozesz mi podac nr katalogowy tych twoich amorow bo nie idzie dojsc skladu i ladu z katalogiem ironmana.

Hej dziś wieczorem postaram się odszukać ten numer ;)
lukask

Postprzez przemia » 19 lis 2009 08:36:18

Wookash napisał(a):Znalazlem na alledrogo.

Z lublina?

pozdrawiam
Przemek
przemia
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez Wookash » 19 lis 2009 08:37:27

Tak lublin.
Wookash

Postprzez Wookash » 19 lis 2009 11:47:04

Zamowilem nowe amory rancho rs9000 z regulacja twardosci o rozciagnieciu okolo 52cm jutro beda u mnie w sobote zaloze i zobacze jak bedzi ezle obrazam sie na frotke :killer:
Wookash

Postprzez maciar » 20 lis 2009 08:05:49

Wookash napisał(a):Zamowilem nowe amory rancho rs9000 z regulacja twardosci o rozciagnieciu okolo 52cm jutro beda u mnie w sobote zaloze i zobacze jak bedzi ezle obrazam sie na frotke :killer:

jeżeli to rs99117 to bedą za krótkie
tel. 504 035 487
maciar
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez Wookash » 20 lis 2009 08:27:24

Nawet mi nie wow :killer: zobacze co przyjdzie ponoc 52cm po rozciagnieciu jak bedzie zle to lapie piane na maxa.
Wookash

Postprzez Wookash » 20 lis 2009 13:01:58

Dzisiaj robie ostateczne podejscie do liftu jak sie nie uda albo nei spelni moich oczekiwan to zalamka sprzedaje spregi i amory albo oddaje do sklepu i zakladam seryjne. A jak mnie zapieni bardzo to i samochod sprzedam :P
Wookash

Postprzez maciar » 20 lis 2009 18:29:30

http://chomikuj.pl/Maciar/u+artusa mi sie podoba jak pracuje moje zawieszenie
tel. 504 035 487
maciar
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez Wookash » 22 lis 2009 22:40:22

Z pospringiem sa problemy chyba ze juz sie nauczyli na koledze sledziu. Ja aktualnie nadal jestem w czarnej :dupa: nowe amorki po rozciagnieciu okolo 52cm stare niestety tez wiec nadal mi tlucze jak nie wiem jutro dzwonie do kolesia pewnie mnie wyklnie jak nie wiem i jak nie dobiore dluzszych to juz nie wiem co bedzie. Acha slyszalem od mechanika ze jak dam dluzsze to tyl moze jeszcze isc w gore czy to prawda?
Wookash

Postprzez brum » 22 lis 2009 22:44:05

Wookash napisał(a):Acha slyszalem od mechanika ze jak dam dluzsze to tyl moze jeszcze isc w gore czy to prawda?

Zmień mechanika, pospring już umie robić sprężyny.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie

Postprzez Wookash » 22 lis 2009 22:57:02

Chyba bedzie trzeba zmienic bo marudny strasznie. Brum jakie dlugie ty masz amorki u xiebie i jakiej firmy?
Wookash

Postprzez maciar » 23 lis 2009 06:04:27

Wookash napisał(a):Chyba bedzie trzeba zmienic bo marudny strasznie. Brum jakie dlugie ty masz amorki u xiebie i jakiej firmy?

brum ma frote a a tam jest mocowanie ucho ucho,zostaje ci przedłużyc i tyle.JeSli chodzi o komfort jazdy podam przykład na mojej.Ojciec wcześniej jeżdził i nic nie mówił jak podniosłem i nowe ammo przód ironman tył rancho na ustawieniu tłumienia 5 po trzech dniach jazdy powiedział nie wiem co zrobiłeś ale prowadzi sie lepiej. :>: dla tego pana :D .Jeśli chodzi o przedłużki gwint 3/4 cala moge pomóc
tel. 504 035 487
maciar
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez Wookash » 23 lis 2009 08:23:32

Dzisiaj dzwonie i zobacze moze dopbiore cos dluzszego. Tylko nie wiem jaka dlugosc dokladnie pewne jest ze 52 po rozciagnieciu malo a co do tego czy wyzej sie podniesie to sam juz nie wiem czy teraz aby amortyzator nie trzyma jak dam dluzsze to sprezyna sie rozprezy i sie podniesie. Maciar tak dla pewnosci od srodka kola do nadkola masz okolo 58? jesli tak to powiedz mi jaki masz dlugi amor po rozciagnieciu bez przedluzenia i z przedluzeniem? No i sprzedaj patent jakim sposobem przedluzyles :D

Pozdr.
Wookash

Postprzez Wookash » 23 lis 2009 19:01:48

E tam ja sie jeszcze nie poddalem. Najlepiej bedzie jak kupisz spregi aronmana holdo0012b i wtedy bez wymiany amorow podniesie sie jest tylko jedno ale mnie na tych spregasz poszla do gory na 52 cm (srodek kola - nadkole) a innym wyzej wiec juz nie wiem czy u mnie cos inaczej czy nie umnie. Teraz mam dluzsze i wyzej stoi ale problem z amorami wiec musisz sam sie zastanowic co i jak. Ja swoje amory zwracam do sklepu nie bede ryzykowal i ich zakladal bo moga sie okazac za krotkie sprezyn juz nie wymieniam zostaja i bede szukal dlugoich amorow.
Wookash

Postprzez Tormod » 23 lis 2009 19:35:18

Wiesz ja wychodzę z założenia jak i sprężyny to i amory czyli chyba komplet zamówię Ironmana +2 ( sprężyny i amorki) tylko chyba sprężyny są w różnych grubościach drutu czyli pytanie się nasuwa o jakie grubości drutu zamówić sprężyny ?? czy faktycznie Ironman holdo0012b czy grubsze?? ( Posiadam frotkę A 2,5 tds )
Tormod

Postprzez maciar » 23 lis 2009 22:32:43

Wookash napisał(a):E tam ja sie jeszcze nie poddalem. Najlepiej bedzie jak kupisz spregi aronmana holdo0012b i wtedy bez wymiany amorow podniesie sie jest tylko jedno ale mnie na tych spregasz poszla do gory na 52 cm (srodek kola - nadkole) a innym wyzej wiec juz nie wiem czy u mnie cos inaczej czy nie umnie. Teraz mam dluzsze i wyzej stoi ale problem z amorami wiec musisz sam sie zastanowic co i jak. Ja swoje amory zwracam do sklepu nie bede ryzykowal i ich zakladal bo moga sie okazac za krotkie sprezyn juz nie wymieniam zostaja i bede szukal dlugoich amorow.

Fso tył żuk 35 zciśniety 57 max
tel. 504 035 487
maciar
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez lukask » 24 lis 2009 08:21:27

maciar napisał(a):
Wookash napisał(a):E tam ja sie jeszcze nie poddalem. Najlepiej bedzie jak kupisz spregi aronmana holdo0012b i wtedy bez wymiany amorow podniesie sie jest tylko jedno ale mnie na tych spregasz poszla do gory na 52 cm (srodek kola - nadkole) a innym wyzej wiec juz nie wiem czy u mnie cos inaczej czy nie umnie. Teraz mam dluzsze i wyzej stoi ale problem z amorami wiec musisz sam sie zastanowic co i jak. Ja swoje amory zwracam do sklepu nie bede ryzykowal i ich zakladal bo moga sie okazac za krotkie sprezyn juz nie wymieniam zostaja i bede szukal dlugoich amorow.

Fso tył żuk 35 zciśniety 57 max

A z przodu jakie masz ?
lukask

Postprzez maciar » 24 lis 2009 08:46:48

tył rancho rs przód ironman żółty też przedłużany .Nie ma teoretycznie ammo na przód do liftu bo zawiecha ma tak mały skok ze nie potrzeba.Na max do góry jest chyba 58cm ja przełożyłem sworzeń + podkładki i przedłużyłem ammo i poszło na max +/- 62 ustawione na 58 i mam zapas ammo.Przy wysokości 61/62 cm już sworznie stoją kantem ponoc sworznie isuzu mają większy zakres pracy ale we froci to już chyba niepotrzeba bo przegób tak zgięty cały czas i tak ma dosyć.Żółty ironman ledwo co sie mieści z przodu patrz na średnice ammo ja musiałem przesuwać stabilizator no ale kosztowały mnie 135 pln za 2 szt
tel. 504 035 487
maciar
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez Wookash » 29 lis 2009 16:02:08

Wreszcie moje boje z liftem prawie zakonczone. Tyl sprezyny Ironman +2" (0-300kg) standardowe amory + przedlużenia około 10cm. Tyl stoi 58cm przod 52cm. Z przodu pozostalo do podkrecenia 2 cm na drazkach.
Wookash

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motanie Fronter