Witamy ! |
---|
|
To tak jak z cygarami czy starą whisky: w smaku żadna rewelacja, ale wypada zachwalać, żeby nie wyjść na prostakaFROTERKA napisał(a):rodzina narzekała, że niczym się nie różni od kurczakowego. Chyba im się na smak rzuciło.Mi smakował.
Markon napisał(a): metrowiec
FROTERKA napisał(a):Karp, karp i jeszcze raz karp. Zwyczajnie smażony w panierce. Uwielbiam.Do picia barszcz czerwony, bo nie cierpię kompotu z suszonych owoców.
Zula napisał(a):U mnie z takich nietypowych świątecznych potraw na święta bywa... paschaBo jest za dobra, żeby była tylko na wielkanoc
Zula napisał(a):Markon napisał(a): metrowiec
Powiedz, że to jakieś mega pyszne, metrowe ciasto!
FROTERKA napisał(a):No niestety rosół z perliczki nie zrobił furory w moim domu.Najpierw B. nie chciał jechać do Lidla w piątek po pracy, bo dużo ludzi. Potem marudził, ze perliczka droga. A w ogóle to cały czas uparcie na nią mówił kura. Musiałam mu dopiero wyguglać, jak wygląda perliczka. A niby na wsi od urodzenia mieszka. W niedzielę wziął się za gotowanie. Rosół wyszedł mu pyszny jak zwykle, ale rodzina narzekała, że niczym się nie różni od kurczakowego. Chyba im się na smak rzuciło.
Mi smakował.
Wąs napisał(a):Zula napisał(a):U mnie z takich nietypowych świątecznych potraw na święta bywa... paschaBo jest za dobra, żeby była tylko na wielkanoc
Iza możesz podać przepis ?
Dzordzu napisał(a):FROTERKA napisał(a):No niestety rosół z perliczki nie zrobił furory w moim domu.Najpierw B. nie chciał jechać do Lidla w piątek po pracy, bo dużo ludzi. Potem marudził, ze perliczka droga. A w ogóle to cały czas uparcie na nią mówił kura. Musiałam mu dopiero wyguglać, jak wygląda perliczka. A niby na wsi od urodzenia mieszka. W niedzielę wziął się za gotowanie. Rosół wyszedł mu pyszny jak zwykle, ale rodzina narzekała, że niczym się nie różni od kurczakowego. Chyba im się na smak rzuciło.
Mi smakował.
Ja słyszałem wersje,ze był 'ch...wy'
Chyba nie od Babci Ali?![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości