Witamy ! |
---|
|
Balkandriver napisał(a):.............
........... stara ................................
BALKANDRIVER
Odoll napisał(a):Balkandriver napisał(a):.............
........... stara ................................
BALKANDRIVER
I to jest "Clou" całej tej sprawy .
Ginter jest stary , jest Niemcem na emeryturze , a wiadomo jakie to oni te emerytury mają (inne niż w Polsce) znaczy się NIC nie musi robić a na WIELE sobie może pozwolić .
Łatwo jest w takiej sytuacji wsiąść w samochód i ruszyć "w siną dal" . Dlatego z tym WIELKIM szacunkiem to bym się wstrzymał . PODZIWIAŁ bym go jak by tego dokonał z emeryturą przeciętnego Polaka. A tak to po prostu stary znudzony Niemiec zostawił rodzinę (jeśli miał) wsiadł do starego (dobrego) samochodu i sobie pojechał gdzie go oczy poniosły , ŁATWIZNA jak się nie ma ŻADNYCH obowiązków i GRUBY portfel .
RudeBoy napisał(a):Jak by tak było to by takich Gunterów było z pół miliona a jest jeden.
ali napisał(a):RudeBoy napisał(a):Jak by tak było to by takich Gunterów było z pół miliona a jest jeden.
No i Ginterów jest takich sporo, tylko wiekszość ma plaskacze z wielkimi przyczepami
RudeBoy napisał(a):ali napisał(a):RudeBoy napisał(a):Jak by tak było to by takich Gunterów było z pół miliona a jest jeden.
No i Ginterów jest takich sporo, tylko wiekszość ma plaskacze z wielkimi przyczepami
Nie nie ma takich jak on sporo.
To, że se emeryci niemieccy jeżdżą po świecie to fakt ale nie w takim trybie jak Gunter.
RudeBoy napisał(a): Gunterów było z pół miliona .....................
Odoll napisał(a):RudeBoy napisał(a): Gunterów było z pół miliona .....................
Jest , JEST , siedzą sobie na WIELKICH statkach wycieczkowych i leniwie opływają ŚWIAT dookoła wygrzewając stare kość we wszystkich egzotycznych portach . I terz mogą powiedzieć że byli WSZĘDZIE , a że wygodniej .................kto bogatemu zabroni
Jeden Ginter zbiera znaczki a inny jest filatelistą . I to i to jest DROGIE i nie na kieszeń przeciętnego Polskiego emeryta .
Ten wybrał do objechania świata MS Gelende i dobrze , jego prawo i pieniądze ale nie dajmy się zwariować .
To jest dokładna sytuacja jak z naszym zlotem , WIELU by chciała ale nie wszystkich stać , a jeszcze większa ilość ma w nasz zlot i jest na tym forum tylko dla info technicznych a najwięcej jest tu raz na pół roku "bo sobie przypomniałem" że się zarejestrowałem to wejde zobacze. Każdy lubi co innego , każdego stać na co innego . Przecież tylko dla tego że garstka z nas przyjedzie na zlot (nie wiem czy będe) to od razu nie zasłużą na WIĘKSZY szacunek "bo byli"
Ale sie rozpisałem
brum napisał(a):to niech zdradzą tajemnice jak zarabiają.
RudeBoy napisał(a):brum napisał(a):to niech zdradzą tajemnice jak zarabiają.
Ma mi być przykro Dawid, że urodziłeś się w Polsce?
Poza tym jak to mawiają: trza się było uczyć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości