Witamy !

[A 2.5] Diagnostyka układu ABS dla TDS

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[A 2.5] Diagnostyka układu ABS dla TDS

Postprzez bogdang » 25 lip 2011 13:56:14

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe sprawdzenie kodów błędów układu ABS dla Frontery 2.5 TDS? Jeśli tak, to gdzie się znajduje łącze diagnostyczne w tym modelu i jakie piny należy załączyć. Dziękuję.
bogdang

Re: Diagnostyka układu ABS dla Frontery 2.5 TDS

Postprzez jrzeuski » 25 lip 2011 14:05:13

Złącze diagnostyczne masz przy dźwigni otwierania maski (powyżej, ukryte pod deską, trzeba wsadzić głowę pod pedały, żeby je zobaczyć). Ale zwykłym ELMem wątpię czy się połączysz. Mnie się nim nie udało dogadać nawet z silnikiem i innych układach nie wspominając (ABS akurat nie mam). Udało się tylko oryginalnym Boschem, ale kosztowało mnie to 150 zeta i więcej nie zamierzam korzystać z tej atrakcji.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Re: Diagnostyka układu ABS dla Frontery 2.5 TDS

Postprzez bogdang » 26 lip 2011 07:51:13

Dziękuję za podpowiedź. Byłem w warsztacie i nie znaleźli tego złącza. Pojechałem ponownie, pokazałem gdzie się znajduje, więc podpięli się do niego z Bosh KTS ver. 5?? i wykryli usterkę czujnika. Kiedyś miałem calibrę i tam był K-Line protokół. Myślałem, że tutaj też tak samo, ale jednak się myliłem, jest OBD.
bogdang

Powrót do Elektryka