przez Zerrafin » 31 sty 2012 21:39:12
Witam drogich Kolegów z terenowej Braci:) Od dłuższego czasu, tj. kilku miesięcy moja Frota B 2.2 benzyna podczas odpalania na zimnym silniku startuje od poziomu 500 obrotów na minutę, a gdy dodać jej lekko gazu to krztusi się. Problem znika przy rozgrzanym silniku- obroty są na poziomie 900 i podczas zapalania utrzymują się w tej wartości. Idąc za radą działu 'silniki benzynowe' naszego szacownego forum:) zacząłem od rzeczy najprostszych: wymieniłem świece i kable zapłonowe(NGK), ale zero poprawy. Obstawiałem słabe ciśnienie pompy paliwa lub zapchane wtryskiwacze, więc zalałem bak do pełna razem ze środkiem do czyszczenia wtryskiwaczy (STP) i problem nie ustał. Dodam, że na benzynie bardzo ładnie pracował silnik jak osiągnął 80 stopni- mogłem go wkręcać bez problemu na wyższe obroty, więc to chyba wyklucza pompę paliwa? Pozostało mi sprawdzić cewkę, czujnik przepustnicy lub przepływomierz. Jak zrobią mi uszczelkę pod głowicą, to zacznę od przepływomierza (przebieg 167tys. km). Jeśli okaże się, że wtyk przepływki jest cały razem z przewodami, to czy ktoś mógłby mi poradzić, gdzie mogę dostać przepływomierz do tego silnika? Frontera A i B z silnikiem 2.2 benzyna miały różne rury dolotowe, więc pewnie odmienne przepływomierze, ale może ktoś już wcześniej boksował się z tym tematem z sukcesem? Czy przepływomierz od Froty A 2.2 benzyna będzie pasować do Froty B z tym silnikiem? A jeśli tak to jakiemu producentowi warto zaufać? Proszę Was o rady, bo nigdzie nie mogę znaleźć tej części do Froty B, są albo do diesli, albo do 2.2 Froty A- nie wygląda jednak, że zmieści się w rurze dolotowej w B, gdyż jest ona nieco 'krzywo' poprowadzona od obudowy filtra powietrza, inaczej niż w A...
Przeznaczenie gra z nami w pierwszej lidze przypadków...