Witamy !

[B] Podświetlenie wskaźnika przebiegu

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[B] Podświetlenie wskaźnika przebiegu

Postprzez pplaymo » 13 lut 2012 18:52:35

Witam
Może miał ktoś problem z podświetleniem przebiegu? Nie jest to jakaś poważna wada ale niezmiernie mnie irytuje, więc postanowiłem z nią powalczyć. Pozostałe kontroli świeca prawidłowo. Nie chcę demolować połowy deski :) podświetlenie padło po regulacji pedału sprzęgła. Pozdrawiam i liczę na pomoc.

-- Dodano 13 lut 2012 19:33:26 --

Nie mogę edytowac :shock:
Dokładnie nie świeca cyferki ale jak włącze światła to widać (delikatnie) przebieg, licznik sam w sobie działa.
pplaymo

Re: [B] Podświetlenie wskaźnika przebiegu.

Postprzez daerk1 » 19 lut 2012 17:23:14

skoro widać przebieg to pewnie podświetlenie padło.nie rozbierałem tego jeszcze ale jestem na wymianie pozostałego podświetlenia na led i wyświetlacz daty i temperatury ma dwie żarówki T5 z cokołem i w wyświetlaczu od przebiegu też na 90% tak będzie tylko chyba jedna sztuka (też to będę wymieniał ale jak się ociepli:) ) zamiennik ledowy tego to np. to:
http://allegro.pl/zarowka-r5-t5-w2w-z-c ... 76117.html
w mniejszej cenie nie znalazłem T5 SMD (czyli szerokokątna) a innych nie polecam bo będą świecić punktowo ( np. te walcowe :<: )
skrzynia automat
daerk1
Zaglądacz
Zaglądacz

Obrazki: 1
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Re: [B] Podświetlenie wskaźnika przebiegu.

Postprzez pplaymo » 20 lut 2012 20:21:19

Narazie odpuściłem grzebanie z tym. Czekam aż będzie ciepłej. Jak się dobrze przyglądne to widzę przebieg. Cyferki nie świecą 8:)
pplaymo

Powrót do Elektryka