Witamy !

[B] Wyświetlacz komputera pokładowego

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[B] Wyświetlacz komputera pokładowego

Postprzez Gregkam » 24 lut 2012 14:56:15

Witam mam pytanie - planuje kupić samochodzik i zastanawiam się czy wyświetlacz da sie wymienić - gdyż jak sie odpali autko to na wyświetlaczu widać tak jakby kreski, znaczy nie wszystkie literki sie palą są pourywane - no chyba że to wina że auto stoi na dworze, i tak wyglądało bo sie nie nagrzał wyświetlacz - sorki za sformowania, ale jestem laikiem w tych sprawach, a autko mi sie podoba i chciałbym sobie kupić, no ale skoro nic nie będę mógł przeczytać..to trochę lipa, aha i czy da rade tam wgrać język polski, bo jest wszystko po niemiecku :/
kurcze nie wiem jak fotkę wam pokazać:/ może uda mi się za jakiś czas ;) - proszę o odp. bo mam tydzień na zastanowienie się nad autkiem a to jest 3.2 wersja long limited w gazie sekwencyjnym (czyli to co w moim opisie chyba ;) )

-- Dodano 25 lut 2012 11:09:56 --

oto fotka wyświetlacza649
Gregkam

Re: Wyświetlacz komputera pokładowego

Postprzez daerk1 » 28 lut 2012 18:36:09

wyświetlacz można wymienić jak każdą zepsutą część. ale na fotce nie widać żeby był uszkodzony i żeby coś nie działało...
skrzynia automat
daerk1
Zaglądacz
Zaglądacz

Obrazki: 1
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Postprzez Gregkam » 29 lut 2012 09:00:12

Wiesz może pod tym kontem tak wyszło - ale wyglądało to jak matrix ;) wiesz nie każdy pixel był widoczny - ale to możne dlatego że zimny był bo stał na dworze jak te mrozy były
Gregkam

Postprzez skorpion30 » 03 mar 2012 19:44:04

Witam umnie wyswietlacz wygladal podobnie . To czesta wada i okazuje sie ze to jest wada fabryczna tak zwane zimne luty przewodów laczacych wyswietlacz z plytka . Ja postanowilem go naprawic ( bo tak naprawde kupujac uzywany wyswietlacz nie wiesz co kupisz i po jakim czasie stanie sie to samo) wyslalem go do Poznania i po tygodniu wrucil zrobiony kosztowalo mnie to 150 zl !!! :stop1: nie radze wyswietlacza rozbierac samemu bo nikt potem nie podejmie sie jego naprawy !!!! :D :D
skorpion30

Postprzez jejek » 04 mar 2012 13:08:52

edit: zaglądałem do tego wyświetlacza i różni sie on sporo od tych stosowanych w vectrach czy omegach (które bardzo łatwo naprawić)
wysłałem go przez allegro do gościa który naprawia takie rzeczy... i lipa. naprawa do końca sie nie powiodła, co prawda widoczność sie poprawiła z zerowego do zanikających gdzieniegdzie pixeli. podobno uszkodzony jest "driver"i nie da sie tego przeskoczyć... słyszał ktoś o czymś takim? czy naprawiający coś sknocił? pieniądze zwrócił a więc nie jest źle
Ostatnio edytowano 07 maja 2012 20:56:11 przez jejek, łącznie edytowano 1 raz
jejek

Postprzez macieku » 07 kwi 2012 08:40:38

A czy jest gdzieś na forum manual/instrukcja rozebrania konsoli ....... tak żeby wyjąć wyświetlacz bez używania piły i/lub młotka z przecinakiem.
macieku

Postprzez solo86 » 07 kwi 2012 17:32:10

Jak dobrze się przyjrzysz, to w tym panelu z wyświetlaczem, radiem i popielniczką masz 3 lub 4 wkręty. Wykręcasz, wyciągasz cały panel i masz łatwy dostęp m.in. do wyświetlacza.
solo86
Przesiadywacz
Przesiadywacz

Obrazki: 0
Województwo: Łódzkie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez macieku » 07 kwi 2012 21:19:14

Na razie nie przyglądałem się szczególnie bo średnio mi to przeszkadzało ale zabiorę się za temat rozbierania konsoli ponieważ tragicznie chodzi ogrzewanie - (czyli nie mogę praktycznie puścić ciepłego na nogi)
Po Świętach będę dłubał bo jutro nie wypada :-)
macieku

Postprzez jarek » 06 maja 2012 08:10:11

Witam - problem mam ten sam z wyświetlaczem i juz wiem co i jak zrobić / ale było jeszcze pytanie czy można zmienić ,wgrać polski język????? i odpowiedz nie padła.??????
jarek

Powrót do Elektryka