| Witamy ! |
|---|
|
|
kasalka napisał(a):Zabrałem się do mycia i sprzątania auta. po dokładnym czyszczeniu okazało się, że kontrolka oduszki powietrznej gaśnie i po 2-3 sekundach znów się zapala. Doszedłem do wniosku, że podczas mycia woda dostała się przez nadkola do instalacji elektrycznej i pewnie gdzieś jest zwarcie. Na forum nic nie znalazłem. instrukcja po belgijsku, i klapa. Po dalszych poszukiwaniach usterki okazało się, że podczas odkurzania podłogi pod siedzeniem niechcący rozpiąłem wtyczke od napinacy pasa bezpieczeństwa.

z0mbie napisał(a):... ze jesli, przed wlaczeniem zaplonu nie zapne pasow, to sie bedzie swiecic non-stop?
Jesli najpierw zapne pasy, a potem wlacze zaplon, to kontrolka zapala sie na chwile (wiadomo-test) i gasnie i jest ok.
Testowalem z 5 razy. To chyba nie przypadek... Kosmos jakis![]()
Pozdrawiam
z0mbie

po utopieniu w rzece frotki świeci mi się kontrolka od poduszek airbag po włączeniu zapłonu miga chyba 7 razy po odpaleniu świeci cały czas.Odpinanie akumulatora nie pomogło,u mnie nie ma żadnych wtyczek od napinaczy pasów bezpieczeństwa,sterownik jest zdaje się na środku konsoli przed wajchami od biegów,duża żółta wtyczka której za ch----e nie mogę odpiąsć -wyciąga się najpierw jakby blokadę mały czarny plastik i dalej ni widu ni słychu-czy trzeba całkowicie odkręcić cały sterownik lub blachę coś jakby obudowe wtyczki i dopiero wtedy wylezie wtyczka proszę o odpowiedż jak to rozbroić ewentualnie zlikwidować świecenie kontrolki no i czy coś mi nie wystrzeli (jeśli ma jeszcze co)po wybebeszeniu sterownika

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości