[All] Immobilizer

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

Re: Immobilizer

Postprzez Ironcruz » 26 lis 2010 19:56:26

pomocy: po myciu auta (i głupio raz nie wysuszone/przejechane x km) i zostawieniu na parę dni, Frota strzeliła focha.

Tzn: rano po kilku minutach kręcenia odpaliła . Ale do domu po pracy to już na linie wróciłem.
Coś mnie zimmobilizowało. Symptomy: nie pali się kontrolka check engine, przy przekręcaniu kluczyka. I silnik kręci, ale nie dostaje paliwa.

Kabelki, szukać przebicia. Tylko od czego zacząć??
Opel Frontera A Sport "Calmini Youngtimer Dożywocie Edyszyn" 94'.
10 lat na forum
Avatar użytkownika
Ironcruz
Nałogowiec Ekstremalny
Nałogowiec Ekstremalny
 
Posty: 446
Dołączył(a): 30 sie 2007 18:55:30
Lokalizacja: okolice poznania
Pochwały: 2
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Re: Immobilizer

Postprzez brum » 26 lis 2010 20:59:18

Wywaliło Ci bezpiecznik nr4(symbol kluczyka)? Sprawdź też kabel co idzie na cewkę.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
Avatar użytkownika
brum
Maruda
Maruda
 
Posty: 9349
Obrazki: 2
Dołączył(a): 05 lip 2007 23:47:16
Lokalizacja: Chechło
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: Immobilizer

Postprzez JJKILLER » 26 lis 2010 21:46:29

Sprawdź przekaźnik od pompy paliwa, przy lewym, przednim reflektorze.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
Avatar użytkownika
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik
 
Posty: 4155
Obrazki: 13
Dołączył(a): 14 cze 2009 11:40:19
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 34
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: Immobilizer

Postprzez lala m » 26 gru 2010 20:08:31

Witam!też miałem problem z immo i każdy twierdził że nie da sie go ominąć ale przy okazji sprawdzania pompy wtryskowej zagadałem fachowcem od pomp i wyżucił mi cały ten szmelc przy pompie taką kostke od tego immo i puścił tylko kabelek na stacyjke i jest git.Pozdro!


..................................
Frontera2,8TDI
lala m
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz
 
Posty: 256
Dołączył(a): 22 sie 2007 19:57:33
Lokalizacja: okolice Poznania
Pochwały: 1
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Re: Immobilizer

Postprzez jrzeuski » 10 gru 2011 19:58:30

Dziś zdjąłem deskę i chyba znalazłem immobilizer:
1323540356252.jpg
1323540356252.jpg (12.81 KiB) Przeglądane 92 razy
Jest za kieszenią na radio:
1323540374062.jpg
1323540374062.jpg (23.31 KiB) Przeglądane 92 razy
No mud, no fun
Frota A Long 3.0V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B spięty na stałe z kołami, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

Wyprzedaż części po ciemnozielonych Sport A 2.0 92r. i Omedze B 3.0 MV6 oraz silniku VM 2.5TDS :arrow: SMS/PW/email/czat.
Avatar użytkownika
jrzeuski
Admin
Admin
 
Posty: 11613
Obrazki: 68
Dołączył(a): 18 mar 2008 10:25:22
Lokalizacja: Banino
Pochwały: 69
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

problem z odpalaniem

Postprzez Dycha66 » 07 gru 2017 18:16:14

Witam mam problem z odpalaniem mojej Frontierki na benzynie czek miga przy uruchomieniu zaplonu i ciezko pali ,wymienilem przekaznik i nadal to samo prosze o pomoc z gory serdecznie dziekuje.Pozdrawiam
Dycha66
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): 07 gru 2017 18:09:58
Województwo: Podlaskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Re: problem z odpalaniem

Postprzez brum » 07 gru 2017 18:47:18

Miganie oznacza że immo się nie odblokowało.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
Avatar użytkownika
brum
Maruda
Maruda
 
Posty: 9349
Obrazki: 2
Dołączył(a): 05 lip 2007 23:47:16
Lokalizacja: Chechło
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: problem z odpalaniem

Postprzez Odoll » 08 gru 2017 21:35:09

Zmień samochód na Fronterę to nie będziesz miał kłopotów :D
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Avatar użytkownika
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik
 
Posty: 2977
Obrazki: 2
Dołączył(a): 22 maja 2010 10:00:37
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 10
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Re: problem z odpalaniem

Postprzez pisu22 » 09 gru 2017 07:05:39

Odoll napisał(a):Zmień samochód na Fronterę to nie będziesz miał kłopotów :D

:evil2:
Avatar użytkownika
pisu22
Guru
Guru
 
Posty: 814
Obrazki: 64
Dołączył(a): 14 wrz 2011 08:42:00
Lokalizacja: Krakoow, NH
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość