Czy będzie pasował od wersji 3.2 V6 (jest taki na allegro: http://allegro.pl/opel-frontera-b-3-2-v ... 76703.html )
Oczywiście dostępność części prawie zerowa, a jak już coś znajdą to ceny z kosmosu

Z góry dzięki za info

P.
Witamy ! |
---|
|
Na trzy blaszki. Wyjmowałem ten kołnierz jak na jakimś wyjebie mi ten metalowy odbłyśnik wyskoczył z zaczepu i się telepał w lampieJJKILLER napisał(a):Nie musisz go zmieniać, wymontuj go i oglądnij sobie dokładnie plastikowy kołnierz, w którym jest mocowana żarówka. Jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz że jest on zamocowany na dwie skręcone blaszki, które przechodzą przez odblask, i dalej przechodzą w tą metalową osłonkę żarówki (wewnątrz reflektora).
Ciekawe, sprawdzę to. Tylko tak się zastanawiam czy jak rozbierałem lewy reflektor (żeby osadzić ten odbłyśnik), to czasem nie złożyłem go źle i może też jest od anglika tylko tego teraz nie widaćCały myk jest w tym że w tym plastikowym kołnierzu są cztery szczelinki na te skręcone blaszki, jedne są wykorzystane teraz, a drugie znajdują się ok 15 st. na lewo od tych pierwszych.
Złap sobie mocno tą metalową osłonkę wewnątrz reflektora (Ja to zrobiłem kawałkiem szerokiej gumy z dętki, przeplatając ją pod tą osłonką przez otwór na żarówkę) i mocno trzymając za oba końce gumy rozkręć te blaszki, zdejmij ten plastikowy kołnierz, obróć go tak aby te blaszki weszły w te drugie otwory (ok 15 st. w lewo), skręć blaszki i gotowe.
Nie wiem czy kształt ażuru na szkle reflektora ma jakieś znaczenie odnośnie samego kąta świecenia czy tylko rozproszenia światła, ale u mnie teraz świeci idealnie (zdanie diagnosty, który mi wcześniej powiedział o tym że mam lewy reflektor od Anglika)
brum napisał(a):Nie można i się nie da przerobić. Bo nawet jak przerobisz to co wyżej pisze to dalej szkło masz z lewostronnego, i później jedzie takie cudo i świeci w oczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość