OPEL FRONTERA SPORT 3,2 v6 + instalacja LPG (BUTLA POD SAMOCHODEM !)
brzmi hardcorowo....nadaje się w skalisty teren z wybojami...
Witamy ! |
---|
|
OPEL FRONTERA SPORT 3,2 v6 + instalacja LPG (BUTLA POD SAMOCHODEM !)
laprathus napisał(a):brzmi hardcorowo....nadaje się w skalisty teren z wybojami...
PabloFrotaA napisał(a):w terennie trzeba dac jakas blache moze zeby to oslonic
Zula napisał(a):Bałabym się w terenie jeździć z butlą pod spodem, po prostu takiemu rozwiązaniu ni cholery nie ufam...
argail75 napisał(a): Wiem ze co raz czescie serwisy odmawiaja podbicia przegledu jesli butla jest w miejscu nieodpowiednim/nieprzystosowanym.
eric napisał(a):Kończy mi się homologacja i przymierzam się do zrzucenia butli pod auto. Byłem w stacji diagnostycznej zapytać o warunki. Uzyskałem odpowiedź że nie butli przeznaczonych na zew i wew montaż. Przepisy mówią że butla zamontowana na zewnątrz ma być zabezpieczona przed korozją. Koleś stwierdził sam że ten przepis jest niejasny i że podbija i bez osłony jeśli tylko nie ma korozji na butli. Zapytałem czy wystarczy barankiem pokryć butle. Stwierdził że tak.
Zastanawiam się też ewentualnie czy ze starej butli nie wyciąć kawałka blachy i dodatkowej osłony od dołu nie zrobić. Chociaż sama butla jest pancerna i prędzej ja zerwę z auta niż przebije na kamieniach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość