Witamy ! |
---|
|
vaxel napisał(a):Nie za 8 tys., bo to kwota licytacyjna, a "cena minimalna nie została osiągnięta". Wywoławcza jest 10 tys. ("kup teraz")
vaxel napisał(a):Skąd wiesz, że 8 jest minimalna ? Może być równie dobrze 9 999
Odoll napisał(a):Nie prawda że cena minimalna to to 8001 . Gość mógł ustalić początkowa kwotę licytacji niższą od tej za którą zdecyduje się sprzedać i jeśli nie zostanie osiągnięta kwota ustalona jako minimalna do sprzedaży (ukryta może być) to gość nie sprzeda . Wiem bo wygrałem kiedyś licytację fiata 125p i NIE kupiłem samochodu bo kwota była niższa od tej jakiej oczekiwał sprzedający.
Inna sprawa to taka że akurat jeśli chodzi o samochody to wygrana i tak nie oznacza że właściciel MUSI ci sprzedać samochód . W regulaminie aledrogo jest coś na ten temat że samochody i domy to nie oferty sprzedaży ( gdzie wygrana oznacza dla kupującego i sprzedającego zawarcie tranzakcji i nie wywiązanie się której ze stron może spowodować zakończenie licytacji w sądzie ) tylko ogłoszenia , gdzie licytacja jest fikcją , Aledrogo ma zlikwidować możliwość licytowania na ogłoszeniach .
bart322 napisał(a):ali, mylisz sie
Moze byc mnimalna ustawiona 9999 nawet.
Kup teraz zniknie, ale minimalna cena nie
ali napisał(a):jest tylko jeden sposób aby to sprawdzić -zalicytuj
Poza tym weźcie na logikę, skoro kup teraz jest za 10k to musi miec wzięte pod uwagę ze nikt nie kupi auta za tyle co stoi na ogłoszeniu
vaxel napisał(a):ali napisał(a):jest tylko jeden sposób aby to sprawdzić -zalicytuj
Poza tym weźcie na logikę, skoro kup teraz jest za 10k to musi miec wzięte pod uwagę ze nikt nie kupi auta za tyle co stoi na ogłoszeniu
Nie rozmawiamy o logice, przeczuciach, iznżynierii społecznej, wróżbitach, ale o tym jak funkcjonuje instytucja ceny minimalnej na allegro. Tak więc proszę nie rzucaj argumentami zalicytuj i się przekonasz, tylko przeczytaj regulamin allegro. Tak jak wspomniał Odoll, cena minimalna może być dowolną kwotą, poniżej której sprzedający nie jest zobowiązany sprzedać przedmiotu. I im jest ona wyższa, tym wyższa prowizja Choć tu jest ona i tak pewnie ustalona od kwoty "kup teraz". Konto na allegro mam od zarania dziejów, tj. od powstania allegro gdzieś w okolicach 2000 roku i wiem jak to funkcjonuje.
Także nie brnij, przyznaj że nie miałeś racji i postaw przy najbliższej okazji
ali napisał(a):A że zamiast pomyślec walicie sloganami to nie moja wina.
Odoll napisał(a):Nie prawda że cena minimalna to to 8001 . Gość mógł ustalić początkowa kwotę licytacji niższą od tej za którą zdecyduje się sprzedać i jeśli nie zostanie osiągnięta kwota ustalona jako minimalna do sprzedaży (ukryta może być) to gość nie sprzeda . Wiem bo wygrałem kiedyś licytację fiata 125p i NIE kupiłem samochodu bo kwota była niższa od tej jakiej oczekiwał sprzedający.
Inna sprawa to taka że akurat jeśli chodzi o samochody to wygrana i tak nie oznacza że właściciel MUSI ci sprzedać samochód . W regulaminie aledrogo jest coś na ten temat że samochody i domy to nie oferty sprzedaży ( gdzie wygrana oznacza dla kupującego i sprzedającego zawarcie tranzakcji i nie wywiązanie się której ze stron może spowodować zakończenie licytacji w sądzie ) tylko ogłoszenia , gdzie licytacja jest fikcją , Aledrogo ma zlikwidować możliwość licytowania na ogłoszeniach .
ali napisał(a):
W pierwszym poscie sugerowałem zalicytowanie Mam konto na allegro dłużej (mogę się listem rerejstracyjnym pochwalić) Cała dyskusja zaczęła sie na temat ceny froty, a akurat tutaj intencje sprzedającego który wystawia cenę wywoławcza 8k są raczej w prosty sposób przekazane. A że zamiast pomyślec walicie sloganami to nie moja wina.
vaxel napisał(a):ali napisał(a):
P.s. Ja się listem rejestracyjnym nie pochwalę. Jak zakładałem konto jeszcze ich nie było, zostały wprowadzone później.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości