heju napisał(a):Witam wszystkich
Jest to moja pierwsza wypowiedź na forum ale wybaczcie że nie doczytałem do końca tego wątku. Doszedłem do 48 strony i zajeło mi to 5 h ze sprawdzaniem cen na allegro
Przeczytanie regulaminu forum zajęło by Ci chwilkę, i wiedziałbyś że najpierw należy się przywitać w odpowiednim dziale, oraz napisać kilka słów o sobie, żebyśmy nie rozmawiali z anonimem.
heju napisał(a):255/75/15 nie ma BFG All T jest 31/10,5/15 co niektórzy piszą tu na forum że to jest to samo a inni że ta szerokość to 265/75/15 i według Mnie to już chyba troszkę duża opona do jazdy całorocznej w szczególności zimą, a jej się najbardziej obawiam!! Chodzi o :
1. niekontrolowane poślizgi(nie miałem wcześniej kontaktu z napędem na tył a jak w jej opisie to nie jest opona zimowa)
2.o duże spalanie i amortyzacje samochodu (zużycie wałów ,mostów itp.
To więc jaki rozmiar wybrać??
Proszę o odpowiedź i wyrozumiałość jeśli coś namieszałem w wypowiedzi
http://www.kilometr.com/naprawiam-t-3.html#opony pod tym linkiem masz kalkulator rozmiarów opon, bez problemu sobie przeliczysz jakie oponki Ci podejdą. Do frotki A max 32" i jeśli mostów nie masz złachanych to takie kapcie krzywdy im nie zrobią. Co do reszty pytań to w jednym poście nie da się streścić połowy forum, musisz się wysilić i poszukać/poczytać bo o wszystkim już było.