Warsztaty, sklepy, hurtownie polecane przez użytkowników
przez tomekxxxy » 09 sty 2011 19:57:45
Mam stalowe chromowane felgi i chciałbym je odświeżyć ( ponownie pochromować).Może ktoś zna jakiś zakład pomiędzy Kielcami a Warszawą , który porządnie to zrobi i czy w ogóle to się opłaca?
-

tomekxxxy
- Bywalec

-
- Województwo: Mazowieckie
- Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(
przez tomik » 09 sty 2011 21:01:56
Jest prosty i dobry sposób na chromowanie felg .
oczywiście matujemy i oczyszczamy felgę następnie podkład najzwyklejszy pod lakiery samochodowe matujemy ,malujemy czarnym akrylem w bazie matujemy papierkiem 2000tyś i nakładamy chrom następnie bez matowania nakładamy 3 warstwy lakieru bezbarwnego i cieszymy się efektem swojej pracy. około 200setek wystarcza spokojnie na 4 felgi koszt chromu około 100 zł zamówisz w dobrej mieszalni lakierów reszta materiałów też maks 100zł.
-
tomik
-
przez konik » 09 sty 2011 23:08:11
@tomik sposób podany przez Ciebie jest dobry w wypadku felg pokrytych lakierem. Prawdziwy chrom nakładany jest elektrolitycznie, i w domowych warunkach jest to niewykonalne (no chyba że ktoś ma w piwnicy galwanizernię

)
-

konik
- Podszyszkownik

-
- Obrazki: 3
- Pochwały: 5
- Województwo: Pomorskie
- Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995
-
przez tomik » 10 sty 2011 07:44:36
konik napisał(a):@tomik sposób podany przez Ciebie jest dobry w wypadku felg pokrytych lakierem. Prawdziwy chrom nakładany jest elektrolitycznie, i w domowych warunkach jest to niewykonalne (no chyba że ktoś ma w piwnicy galwanizernię

)
JA wiem ,po prostu podałem dosyć dobry i tani sposób na pokrycie felg chromem .
-
tomik
-
przez Lechu » 10 sty 2011 08:14:11
Słabo opłacalne kiedyś miałem Junaka ichromowałwm 2 felgi jak dobrze pamietam to w 2003r.placiłem coś 10pln.za 1dcm3 chromu polerowanego techniczny ten co w wewnącz mniej liczony bo bez polerki,ogółem policzyli z 320pln za dwie obrecze 19" ale to było trochę lat temu jak teraz niewiem,a i pamiętaj jeżeli są wżery z rdzy to muszą być wuczyszczone do gładkiego bo pod nowym chromem i tak będą widoczne

-
Lechu
-
Powrót do Auto warsztaty, sklepy, hurtownie..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość