Witamy !

Przeglad przed zakupem - Łódź

Warsztaty, sklepy, hurtownie polecane przez użytkowników

Przeglad przed zakupem - Łódź

Postprzez foxxiak » 21 lut 2008 09:39:06

Witam

Mam zamiar zakupic dluga fronterke i dolaczyc do grona jej "szczesliwych" ;) uzytkownikow, mam juz upatrzony egzemplarz (2,2i 1997r) a moje pytanie jest takie - czy ktos zna dobry warsztat w lodzi lub okolicach na ktory moglbym podjechac tym autem zeby go dobrze obejrzeli i stwierdzili czy nie utopie kasy? Tzn ja wiem ze i tak bede mial zawsze cos tam do roboty, ale nie chcialbym sie obudzic po miesiacu z naprawa czegos za pare tysiecy na glowie... Najlepiej zeby byl to warsztat w ktorym maja pojecie o 4wd, o ASO naczytalem sie juz wystarczajaco duzo wiec raczej zrezygnuje:D

z gory dziekuje, Adam
foxxiak

Postprzez mody1 » 21 lut 2008 09:55:10

mysle, ze dobry diagnosta poogląda i powie co jest do zrobienia
mody1
V-ce Prezes
V-ce Prezes

Obrazki: 1
Pochwały: 17
Województwo: Małopolskie
Samochód: Mam kilka Frotek :)

Postprzez foxxiak » 21 lut 2008 09:57:58

diagnosta - czyli jednak ASO proponujesz?
foxxiak

Postprzez nightman » 21 lut 2008 12:56:10

Najczęściej przy takich ekspertyzach dostaniesz po prostu wydruk z komputera z informacją że to a to tak wygląda.
Mało który mechanik/warsztat chce powiedzieć dokładnie..."to jest dobre...to jest do wymiany" a już najmniej prawdopodobne jest otrzymanie takiej ustnej ekspertyzy na piśmie - wszak zawsze mógłbyś próbować dochodzić roszczeń od takiego warsztatu ( wydruk z komputera jest dla warsztatu najbezpieczniejszy bo to Ty decydujesz )

Faktycznie dobrze mieć jakiegoś zaufanego i logicznie myślącego mechanika ale czasami jeszcze lepiej podjechać oblookać autko z kimś kto takie samo posiada i wie co w trawie piszczy, bo często "przejechanie" się paru kilosów komuś kto ma identyczne, da Ci więcej sensownej informacji niż dane z warsztatu który takie auto traktuje po prostu jako kolejną sztukę a wyniki pomiarów porównują z książką serwisową.
nightman

Postprzez mody1 » 21 lut 2008 14:59:20

foxxiak napisał(a):diagnosta - czyli jednak ASO proponujesz?

ja z moim pojechalem do stacji kontroli pojazdów i oni są w stanie ocenic dosyc sporo/wycieki wydech rame amory itp/ ja placilem 50 pln
jak jest sensowny diagnosta to potrafi znalesc troche rzeczy
mody1
V-ce Prezes
V-ce Prezes

Obrazki: 1
Pochwały: 17
Województwo: Małopolskie
Samochód: Mam kilka Frotek :)

Powrót do Auto warsztaty, sklepy, hurtownie..