| Witamy ! |
|---|
|
|

solo86 napisał(a):[...] Zajrzymy do środka i wymienię olej. [...]

vaxel napisał(a):Strzykawka oleju i po sprawie.
vaxel napisał(a):Strzykawka oleju i po sprawie.

kennedy napisał(a):Rzeczy, które wczoraj robiłem w aucie:
-zlanie oleju z przedniego mostu , zalanie nowym 80w90 GL4
kennedy napisał(a):-dolanie ~40 ml oleju do mechanizmu załączania półosi
Co w czasie tych czynności mogłem zrobić nie tak:
-auto stało minimalnie niżej przodem - czyli do mostu mogłem dolać trochę za mało oleju, a do mechanizmu minimalnie za dużo.
-oleje - czytałem, że zalecany jest 75w90, ale chyba taka mała różnica temperatury krzepnięcia nie miałaby wpływu na to?
-nie rozbierałem mechanizmu - bije się w pierś, że powinienem to zrobić dla świętego spokoju, ale warunki nie pozwalały mi wczoraj na demontaż.
Co można poprawić? Czy spotkał się z takimi dolegliwościami, jak to mielenie - ewidentny odgłos niezałączania czegoś prawidłowo ?

mlodzianinwawa napisał(a):Niestety ta kostka, to jest jakaś zagadka - najprawdopodobniej pozostałość po jakimś filtrze. W skrzyni, w reduktorze wszystko jest podłączone.
Zgodnie z instrukcją która krąży po forum - nie zapina się sprzęgło w reduktorze.
Po podniesieniu auta, naciśnięciu 4x4, kontrolka mruga wolno i zero reakcji, a przednim wałem normalnie można kręcić. Co dalej?
Czy to oznacza reduktor do roboty ? Elektrozawory sprawdziłem - są OK.
Czy możliwe jest, że wpływa na to zerwana guma w przegubie od strony piasty i lekko pochylone lewe przednie koło.
W sobotę będę wymieniał przegub i sworznie górne.

Bo na tym zdjęciu reduktora nie widaćmlodzianinwawa napisał(a):To może ktoś mi powie gdzie wpiąć tą pieprzoną kostkę... No nie widzę opcji...

Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości